08 / 05 / 2024

Antalya'daki 1.70’lik katsayı sorunu kentsel dönüşüme engel mi?

Antalya'daki 1.70’lik katsayı sorunu kentsel dönüşüme engel mi?

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Müteahhitler Derneği’nde düzenlenen toplantıda inşaat sektöründeki katsayı sorununa değinerek, “Antalya’da bu 1.70 ile ilgili sıkıntılar olmasa bazı şeyler çok daha çabuk yapılabilir” dedi.



Muratpaşa Müteahhitler Derneği, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü konuk etti. Kahvaltılı toplantıya Dernek Başkanı Adnan Saraç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile dernek üyesi müteahhitler katıldı.


‘İMKANSIZ!’


Müteahhitler olarak sorunlarını Tütüncü ile paylaşan Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, Antalya’da uygulanan 1.70’lik katsayı uygulamasıyla ilgili çalışma yapılmasını talep ederken, Tütüncü Mimarlar Odası’nın Ankara’da açtığı dava sonrasında belediyelerin bu konuda artık bir şey yapmasının imkansız olduğunu söyledi.


‘YENİ EMEK’TE DE KARŞIMIZA ÇIKTI’


Antalya’da 1.70’lik katsayı mecburiyetinin olmaması durumunda bazı şeylerin çok daha çabuk yapılabileceğini belirten Tütüncü, “Antalya’da kentsel dönüşümü uygulayan ilk belediye biziz. Ne yazık ki 1.70’lik katsayı sorunu burada da karşımıza çıktı. Antalya’da bu 1.70 ile ilgili sıkıntılar olmasa bazı şeyler çok daha çabuk yapılabilir” dedi.


‘BİRÇOK SEKTÖRÜN LOKOMOTİFİ’


Müteahhitlerin sorularını da cevaplayan Tütüncü, inşaat sektörünün oldukça meşakkatli ve zor bir iş olduğunu söyledi. Başkanlığı süresince her zaman müteahhitlerin önünü açmak gibi bir anlayışları olduğunu belirten Tütüncü; “Elbette kanunlarla sınırlıyız ama inisiyatif kullanabilecek her yerde biz müteahhitlerden tarafa inisiyatif kullanıyoruz. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü inşaat sektörü bildiğiniz üzere birçok sektörün lokomotifi olan bir sektör. Dolayısıyla bu bakış açısıyla yaklaşırsak halkımızın istihdamına ciddi katkı koyan bir anlayışı hayata geçirmiş oluruz diye düşünüyorum” diye konuştu.


Antalya Gazetesi/ Ali DELLAL


Haber Toros Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Müteahhitler Derneği'nde düzenlenen kahvaltılı toplantının konuğu oldu. 


Müteahhitlerin sorunlarını dinleyen Tütüncü, inşaat sektörünün en büyük sorununun 1.70'lik katsayı uygulaması olduğuna dikkati çekerek, "Antalya'da bu 1.70 ile ilgili sıkıntılar olmasa bazı şeyler çok daha çabuk yapılabilir" dedi. Tütüncü ayrıca Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonrası belediyelerin bu konuda artık bir şey yapmasının imkansız olduğunu açıkladı. 


Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü konuk etti. Kahvaltıya çok sayıda dernek üyesi müteahhit katıldı. 


Tütüncü'yüağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Saraç, inşaat sektöründe yaşadıkları sıkıntıları Tütüncü ile paylaştı. 


Tütüncü, daha önce birçok kez Muratpaşa Müteahhitler Derneği'ni ziyaret ettiğini hatırlatarak, inşaat sektörünün oldukça meşakkatli ve zor bir iş olduğunu söyledi. 


Tütüncü, başkanlığı süresince her zaman müteahhitlerin önünü açmak gibi bir anlayışları olduğunu belirterek, "Elbette kanunlarla sınırlıyız ama inisiyatif kullanabilecek her yerde biz müteahhitlerden tarafa inisiyatif kullanıyoruz. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü inşaat sektörü bildiğiniz üzere birçok sektörün lokomotifi olan bir sektör. İstihdamın en temel kaynaklarından da bir tanesi. Dolayısıyla bu bakış açısıyla yaklaşırsak halkımızın istihdamına ciddi katkı koyan bir anlayışı hayata geçirmiş oluruz diye düşünüyorum" dedi. 


Müteahhitlerin sorularını da cevaplayan Tütüncü, Antalya'da yaşanan 1.70'lik katsayı sorununa cevap verdi. Tütüncü, Ankara'da Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonrasında artık belediyelerin konuyla ilgili yapacakları hiçbir şey olmadığını açık bir şekilde ifade etti. Kentsel dönüşümle ilgili bir soruya ise Yeni Emek'te uyguladıkları kentsel dönüşüm projesini örnek gösteren Tütüncü, "Antalya'da kentsel dönüşümü uygulayan ilk belediye biziz. Ne yazık ki 1.70'lik katsayı sorunu burada da karşımıza çıktı. Antalya'da bu 1.70 ile ilgili sıkıntılar olmasa bazı şeyler çok daha çabuk yapılabilir" dedi. 


Toros


Geri Dön