03 / 05 / 2024

Antalya'daki 85 milyon TL'lik Dev Akvaryum bugün açılıyor!

Antalya'daki 85 milyon TL'lik Dev Akvaryum bugün açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Dev Akvaryum’un resmi açılışı, 12 Ekim Cuma günü saat 18.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Arapsuyu Olbia Kanyonu yanındaki 30 dönümlük arazi üzerinde yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı Dev Akvaryum’un resmi açılışı, 12 Ekim Cuma günü saat 18.00’de yapılacak. 15 bin metrekarelik kapalı alana 85 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen ve 8 ay gibi kısa sürede tamamlanan Dev Akvaryum’un resmi açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilecek.


TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİ


Dev Akvaryum’un 15 Ağustos’ta ziyarete açıldığını hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, “Kısa sürede tamamlanan Dev Akvaryum halkın ziyaretine açıldı. Dev Akvaryum’un resmi açılışını ise 12 Ekim Cuma günü gerçekleştiriyoruz. Dev Akvaryum’un resmi açılış törenine CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Bütün Antalyalıları bu mutlu günümüzde yanımızda görmek isteriz” dedi.


ANTALYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ


Antalya’nın bu yatırımla yeni bir cazibe merkezi kazandığını ifade eden Başkan Akaydın, “Dev Akvaryum, Antalya turizmine büyük katkı sağlayacak. Antalya turizmini 12 aya yaymak istiyorsak kenti sadece deniz, kum, güneş kenti olarak düşünmememiz gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandırdık. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni cazibe merkezleri kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Dev Akvaryum, halkımıza, ülke turizmine ve ekonomisine hayırlı olsun” diye konuştu.


DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜNEL AKVARYUMU


Dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirler, göller gibi 40’tan fazla tematik akvaryum tankı bulunan Dev Akvaryum’da, 5 milyon litrelik ana tank içerisinde 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliğiyle dünyanın en büyük tünel akvaryumu bulunuyor. Uzman su ürünleri mühendisleri, veteriner ve akvaristlerden oluşan yaşam destek ekibinin gözetiminde 24 saat takip edilen akvaryumlarda binlerce tür balık ve onbinlerce sualtı canlısı yer alıyor. Akvaryumun tanklarında yer alan özgün dekorasyonların yanı sıra ana tank içerisinde yer alan, 2’nci Dünya Savaşı’nda Akdeniz’de düşürülen İtalyan bombardıman uçağının replikası görenlerin yoğun ilgisini görüyor. Ünlü İtalyan heykeltıraş Benedetti tarafından Güney Afrika’da hazırlanan ve Antalya’ya özel gemilerle getirilen sualtı dekorasyonları uluslararası anlamda da büyük bir önem taşıyor.

Antalya Belediyesi


Geri Dön