27 / 04 / 2024

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...



Real AVM’nin alanı konut ve ticaret olarak Özel Proje Alanı’na dönüştürülürken, Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanı da ticaret alanına çevrilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kasım Ayı Meclisi’nin 39. ve 40’ıncı maddesinde görüşülecek olan Real AVM alanına dair Muratpaşa Mahallesi 12710 ada 4, 12,13, 14,15,16 parsellerinin konut+ticaret+turizm alanına dönüştürülürken Haşim İşcan Kültür Merkezi de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

AkdenizGerçek'te yer alan habere göre, Eski Real Alışveriş Merkezi’nin yer aldığı Muratpaşa Mahallesi 12710 ada 4,7,12,13,14,15,16 parsellerin imar plan değişikliği Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde maaya yatırılacak.

Milyonluk rant iddiası ile gündeme gelen ‘Özel Proje Alanı’ olarak faliyete alınan 14-15 parsellerin konut ve ticaret alanına dönüştürülmesiyle büyük ‘rant’ elde edildiği iddia edilmiş, 16 parselde yer alan Haşim İşcan Kültür Merkezi’ne ne olacağı ise belrsizliğini korurken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nde 16 parselin de ticaret alanına dönüştürülmesini masaya yatıracak.

Büyükşehir Belediyesi iddiaya göre Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni borçları karşılığı bankaya teminat gösterdiği için kültür alanı yerine ticari alan olarak planlara işletti.

Antalya daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

MİLYONLUK RANT İDDİASI

Bekir Kumbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kültür merkezi ve 7 milyon TL nakit karşılığı verilen Real Alışveriş Merkezi’nin olduğu Muratpaşa Mahallesi 12710 ada 4,7,12,13,14,15,16 parsellerin imar plan değişikliğinde milyonluk rant iddiası gündemden düşmüyor. ‘Özel Proje Alanı’ olan 14-15 parsellerin konut ve ticaret alanına dönüştürülmesiyle büyük ‘rant’ elde edildiği belirtiliyor.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin olduğu alanı da içine alan bölgenin imar plan notlarının değişmesi ile ticaret alanına dönüşecek olan Haşim İşcan Kültür Merkezi yok olma ile karşı karşıya. Ticaret+turizm+konut alanına dönüştürülmesi komisyonca uygun görülürken, Haşim İşcan’ın kentin sanat damarı olduğunu dile getiren kamuoyu meclis üyelerinden duyarlı davranmalarını istedi.

Evde bakım maaşında Kasım müjdesi geldi! Bakan Göktaş duyurdu: 5 bin 97 TL'lik evde bakım yardımı hesaplara yatıyor!

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!


Geri Dön