28 / 04 / 2024

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.



Yüksek enflasyon vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Özellikle büyük kentlerde yaşamanın her geçen gün zorlaştığına dikkati çeken Zengin, konut sorununun giderek arttığını ve konut fiyatlarındaki yükselişin memurların bütçelerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Zengin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Özellikle büyükşehirlerde memurlarımız için yaşamak git gide zorlaşmakta hatta imkânsız hale gelmektedir" dedi.

Son zamanlarda Türkiye'de bir de konut sorunun ortaya çıktığını söyleyen Zengin, "Konut fiyatlarındaki fahiş yükseliş, kiraların da kontrolsüz şekilde yükselmesine neden olmuştur. Hal böyle olunca özellikle büyükşehirlerde ve konut sayısının sınırlı olduğu illerde kamu görevlilerimizin bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanmasına yol açmaktadır" diye belirtti.

 Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor !

Büyükşehirlerde ki yüksek kiralara işaret eden Zengin, ortalama memur maaşının sosyal yardımlar da dâhil edildiğinde 24 bin lira olduğu hesaba katıldığında bir memurun özellikle İstanbul,  Ankara  gibi aylık 15 -17 bin lira dolayına kadar yükselen kira giderini karşılamasının ve ailesinin geçimini sağlamasının mümkün olmadığı görüldüğünü söyledi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi büyükşehirler olmak üzere konut ve ulaşım sorununun yaşandığı illerde görev yapmayı adeta çileye dönüştürdüğünü kaydeden Zengin "Bu sebeple kamu çalışanlarının yemek yardımı konusunun güncellenmesi, servis ve ulaşım yardımlarının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve giyim, kira yardımı gibi sosyal yardım kalemlerinin müktesebata eklenmesi bir zorunluluk halini almıştır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Memur-Sen'in araştırmasına göre, 7. Dönem Toplu Sözleşmeleri kapsamında 35 yaş üstü memurların yüzde 78,5'i kira yardımı talebinde bulunurken 35 yaş altında bu oran yüzde 84'e yükseliyor.

Türk Kızılay'dan Ankara'da satılık apartman!

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Müteahhitler heyecanlı! Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı!


Geri Dön