30 / 04 / 2024

Müteahhitler heyecanlı! Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı!

Müteahhitler heyecanlı! Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı!

Rusya'daki müteahhitleri sevindirecek 3 yeni proje için harekete geçildi. İşte Moskova’nın göbeğinde inşaat aşamasına doğru ilerleyen üç büyük proje...



İnşaat sektöründe dikkatle takip edilen üç merkezi konut projesinin detayları Rus basınına bomba gibi düştü. 

Rus basınına yansıyan planlarda, özellikle konut sektöründe başkentin en merkez bölgelerinde hala sanayi ve altyapı tesislilerinin arazileri temizlenerek yeni projelere zemin hazırlanmakta olduğu görülüyor. Turkrus.com'da yer alan habere göre, Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı. İşte o projeler ve tüm detayları...

HARAP OLAN FABRİKA YERİNE KONUT İNŞA EDİLECEK

1- Bolşaya Tatarskaya 35 numaradaki “Temp" radyo fabrikasının arsa tarafına yeni bir konut projesinin inşaatı onay aldı. Harap olan fabrika binası yıkılacak ve yerine konut inşa edilecek. Bu kapsamda kentte 2,6 hektarlık alanda 90 bin metrekarelik konut inşaatı planlanıyor. En az 13 katlı altı blok inşa edilmesi gündemde.

Müteahhitler heyecanlı! Şehir merkezinin göbeğinde... 3 yeni konut projesi için düğmeye basıldı!

50 HEKTARLIK İNŞAAT ALANI

2- Kievski tren istasyonunun arkasındaki kargo sahasının arazisinde yüksek konutlar hayata geçirilecek. 10 senedir tartışılan bu proje bölgedeki bir elektrik santraline yakınlığı sebebiyle sekteye uğramıştı. 

Ağustos ayında, Moskova Mimarlık ve Kentsel Gelişim Komitesi'nden , Rus Demiryollarına bağlı emlak şirketinin 2024 sene sonuna kadar yaklaşık altı Moskova istasyonu için inşaat geliştirme projeleri hazırlamasına onay çıkmıştı. 

Bunların arasında Kievski de bulunuyor. Söz konusu projenin yaklaşık 50 hektarlık alanı kapsayacağı aktarıldı. Şehir Planlama ve Arazi Komisyonu'nun belgeleri 400 bin metrekareden fazla inşaatı öngörüyor. Projede en az 15 yüksek bina bulunuyor.

150 BİN MERTEKARE ALANDA KONUT PROJESİ

3- Demiryolunun diğer tarafında Kievskaya Caddesi üzerinde 150 bin metrekarelik konut kompleksi de gündemde yerini aldı. Önce bu alanda çatısında alışveriş merkezi ve park olan apartmanlar inşa etme planları bulunuyordu. Fakat sonunda klasik konut projesine dönüldü. Konut kompleksi Kievskaya Ulitsa 14 adresinde yer alacak. Bu arazide bir zamanlar 1 No'lu bir otomobil fabrikası vardı ve SSCB bakanlıklarına hizmet edecek arabalar üretiliyordu. Moskova Mimarlık Konseyi 2021 senesinde bu kompleksin 5 binadan oluşacağını, bunlardan birinin ofis olarak kullanılacağını, geri kalan 4 adetinin ise apartman olarak inşa edileceğini bildirmişti. Tüm kompleksin alanı yaklaşık 150 bin metrekare alanda olacak. İnşaat çalışmalarının hızlandığı bildiriliyor. 

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?


Geri Dön