27 / 04 / 2024

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?



Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Yazısında şehirlerin son deprem yönetmeliklerine göre inşa edilmiş binalar dışında yapım kalitesinin iyi olduğunun söyleyenemeyeceğini belirten İhsan Aydın, istisnaların kaideyi bozmayacağını da kaydetti.

Mühendislik hizmetinden yoksun konutların daha riskli olduğu bilinen bir gerçek olduğunu belirten Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bu açıdan kentlerin olası yer sarsıntılarına karşı hazırlanması gerektiğini söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında yapı stoku yenilenmezse muhtemel bir yıkıcı depremde can kayıplarımızın nereye varabileceğini kestirmenin güç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bursa’da on binlerce yapının yenilenmesi, sağlamlaştırılması gerekli. Akpınar da o semtlerin başında geliyor. Burada bulunan 1050 Konutlar sitesi çoktan beridir şehrin gündeminde. Ancak mülk sahipleriyle, yükleniciler ve Büyükşehir Belediyesi ortak çözümde uzun süre uzlaşamadılar. Sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ilave kat hakkı ve blokların yerinde dönüşümüne onay verdi.

Hak sahipleri de Bursa'nın alanında güçlü ve güvenilir bir şirketiyle anlaşmaya vardı ve dönüşüm ateşi de yakıldı.

Bu bize göre hem 1050 Konutlar sakinlerinin hem de Bursa‘nın kurtuluşu olarak belirtilebilir. Bizzat bu bölgede seneler önce televizyon programı çektiğimiz için biliyoruz. Söz konusu bu blokların uzun zaman ayakta kalamayacakları ortadaydı." 

Bursa daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Yazısında yüklenici firmanın tespitleriyle beton kalitesi ve kullanılan demir tonajının çok düşük çıktığını belirten Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, "Dönemin yönetmeliklerine göre yeterli olan miktarlar bugün için artık çok düşük kalıyor. Yapı yıpranma payına da bakıldığı zaman buradaki dönüşüm çok geç bile kalmıştır." dedi.

Yazısında kentsel dönüşümün bir yerlerden başlamasının sevindirici olduğunu söyleyen Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, "Hak sahipleriyle sözleşme imzalamış olan şirketin konutları 20 ayda teslim edecek olması da söz konusu bu süreci hızlandıracak, güveni artıracak. Bursa 1050 Konutlar‘da toplamda 59 blokun birden yerinde ve güçlü bir şirket tarafından dönüştürülecek olması diğer hak sahiplerini cesaretlendirecek ve teşvik edecek." dedi.

Yazısında bu açıdan, belirsiz otopark ve ilave imar verilmesi gibi kimi konularda Akademik Odaların haklı eleştirileri olsa bile söz konusu o bölgenin daha uzun seneler dayanıksız bu binalarıyla ayakta kalamayacağını düşünenler olduklarını söyleyen Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, temennilerinin, Akpınar‘daki bu büyük dönüşümün planladığı gibi yürümesi ve zamanında bitirilmesi olduğunu söyledi.

Burdur'da 4.4 büyüklüğünde deprem!

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?


Geri Dön