27 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı



Açıklanan resmi rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüşle son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre İngiltere'de konut fiyatlarının yılın bu döneminde son beş senenin en hızlı düşüşünü gösterdiğini kaydedilerek, artan borçlanma maliyetlerinin konut piyasasında bir yavaşlamaya yol açtığına değindi.

Yine paylaşılan bilgilere göre emlak sitesi Rightmove, 8 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında ortalama konut fiyatlarının yüzde 1,7 oranında düştüğünü ve bunun Noel öncesi dönem için tipik olandan daha büyük bir düşüş olduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Rightmove direktörü Tim Bannister yaptığı açıklamada alıcıların hala dışarıda olduğunu söyleyerek, Fakat çoğu için yüksek mortgage oranları sebebiyle satın alma güçleri çok azaldı" diye konuştu.

İngiltere de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Paylaşılan bilgilere göre İngiltere'nin konut piyasası tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını esnasında patlama yaşadı fakat İngiltere Merkez Bankası'nın Aralık 2021 ile bu senenin ağustos ayları arasında faiz oranlarını arka arkaya 14 kez artırmasıyla ivmesinin büyük bölümünü kaybetti.

Rightmove, fiyatların mayıs ayındaki zirvenin yüzde 3 altında olduğunu, kabul edilen satışların da 2019 yılında pandemi öncesi seviyesinin yüzde 10 altında olduğunu kaydetti.

İNGİLTERE'DE İNŞAAT SEKTÖRÜ AKTİVİTESİ EKİM'DE KESKİN DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi 2023 Ekim'de keskin düşüş gösterdi. S-P Global/CIPS tarafından konu ile ilgili olarak yapılan son dakika açıklamalarına göre, İngiltere'de inşaat sektörü şirketleri zorlu koşulların Ekim ayında da sürdüğüne dikkati çekti.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre 2023 yılının Ekim ayında inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi 45,6 şeklinde oldu. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre söz konusu bu seviye, Eylül ayında 45 seviyesindeki PMI verisinin biraz üzerinde olmasına rağmen, sektördeki aktivite iki ay üst üste gerileme gösterdi.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!


Geri Dön