28 / 04 / 2024

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm hamlelerinin hızlanacağını ve vatandaşlara desteklerinin artacağını söyledi.




TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank,  sağlıklı ve güvenli kentlerin inşa edilmesine değinerek, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların rızasının aranacağını ve uygulamaların kolaylaştırılacağını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank açıklamasında kentsel dönüşüm hamlelerinin çok daha hızlı ilerleyeceğine değinerek, "Vatandaşlara desteğimizi artıracak, yerinde dönüşümle ilgili uygulamaları da kolaylaştıracağız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha yaşanabilir, güvenli, huzurlu kentleri hep beraber inşa edeceğiz." diye konuştu.

Paylaşılan detaylara göre Bursa'daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 3. Tesis Yönetimi Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapan Mustafa Varank, tesis yönetim şirketlerinin vatandaşlarla 7 gün 24 saat birebir karşı karşıya gelen, onlarla iletişim halinde olan çok önemli şirketler olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında dünyanın değişim ve dönüşümünde, 21 senelik AK Parti iktidarında, Türkiye'yi bu değişim dönüşümün önüne koyabilmek adına çok çalıştıklarını dile getiren Mustafa Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden itibaren kentsel dönüşüme, konut hamlelerine çok önem verdi. Bugün Başakşehir'in temellerini aslında Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Büyükşehir Belediye Başkanı iken başlatmıştı. Biz, şimdi 21 yıldır aslında bir kentsel dönüşüm hamlesi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız kendi tabutlarının içinde yaşamasınlar istiyoruz. Türkiye bir deprem ülkesi. Bu deprem ülkesinde inşa edeceğimiz konutlar, yapacağımız tesisler mutlaka güvenli olmak mecburiyetinde. Zaman zaman vatandaşlarımız farklı saiklerle hareket ediyor olabilirler. 'Benim 100 metrekarelik konutum neden 120 metrekare olmuyor' diye serzenişte bulunabilirler fakat sizin içinde sağlıklı, güvenli yaşayabileceğiniz bir konut aslında öncelikli olması lazım. 200 metrekare ama en ufak bir sarsıntıda yıkılacak bir evin kime ne faydası olabilir?"

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

VATANDAŞLARIMIZIN CANINI DÜŞÜNEREK ADIMLAR ATIYORUZ

Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm sürecini yoğun bir biçimde 21 yıllık iktidarlarında uygulamaya koyduklarını fakat bu süreci baltalamaya çalışanları gördüklerini dile getiren Mustafa Varank, sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz 'kentsel dönüşüm' dediğimizde bize 'rantsal dönüşüm', 'size vatandaşımızın hakkını yedirmeyiz' dediler. Biz kimsenin hakkıyla ilgilenmiyoruz. Biz vatandaşlar güvenli bir biçimde konutlarında yaşasın istiyoruz. İşte bu mücadeleyi bir üst noktaya taşıyabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni bir kentsel dönüşüm yasası geçirdik. Biz Burada ne yapacağız? Elbette vatandaşların rızasını da arayacağız. Eskiden yüzde 70'le verilirken yüzde 50 artı 1 ile karar verilmesinin önünü açtık. Diyorlar ki 'bu insanların mülkiyet hakkına müdahaledir', Türkiye'nin Cumhurbaşkanını bile yüzde 50 artı 1'le seçerken, bir kentsel dönüşüm için neden 50 artı 1'le karar verilmesin? Biz vatandaşlarımızın canını düşünerek bu adımları atıyoruz. Bunun gibi birçok yeniliği mevzuata geçirdik." 

Mustafa Varank açıklamasında önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm hamlelerinin çok daha hızlı ilerleyeceğine değinerek, "Vatandaşlara desteğimizi artıracak, yerinde dönüşümle ilgili uygulamaları kolaylaştıracağız." dedi.

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Yeni yeni yol haritası nasıl olacak?


Geri Dön