28 / 04 / 2024

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın açıkladığı resmi verilere göre, Aydın Efeler'deki yapıların büyük bir kısmının deprem riskine karşı güvensiz olduğu belirtildi.



Aydın'ın Efeler ilçesinde, belediye öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda söz konus bölgede olası bir depreme karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Toplantıda, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın resmi olarak açıkladığı verilere göre, ilçedeki binaların büyük bir bölümünün deprem riskine karşı güvensiz olduğu belirtildi.

DEPREM RİSKİNE KARŞI TOPLANTI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Aydın'ın Efeler ilçesinde, belediyenin Şubat ayında öncülük ettiği bir toplantıda, bölgede olası bir depreme karşı alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar tek tek konuşuldu. Aydınhedef gazetesinde yer alan habere göre Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay yaptığı açıklamada “Acil eylem planı oluşturarak, Efeler'i bu risklere karşı daha güvenli hale getirmeliyiz” dedi.


DEPREM HAZIRLIKLARI VE ÖNERİLER

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Aydın Efeler'de sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve ilçe sakinleri, belediyenin çağrısıyla bir araya geldi ve deprem senaryolarını değerlendirdi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın telekonferans yoluyla katıldığı söz konusu toplantıda, Aydın ilçesi için deprem tahminleri ve alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Paylaşılan detaylara göre yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Ercan'ın ifadelerine göre, bölgedeki binaların yaklaşık olarak 7 şiddetindeki depremlere dayanıklı hale getirilmesi gerektiği ve özellikle demiryolu altındaki bölgelerin risk altında olduğu bildirildi.

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YAPISAL TEDBİRLER

Aktarılan bilgilere göre Efeler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplantı sonucunda, deprem riskine karşı kentsel dönüşümün dışında yapısal güçlendirmelerin hız kazanması gerektiği belirtildi. Ayrıca Aydın'ın geneline yayılan bir bina taraması ve risk analizi yapılması, özellikle tarım alanları gibi yumuşak zeminli ve ıslak bölgelerde yapılaşmanın engellenmesi gibi konular öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı. Başkan Atay ve Prof. Dr. Ercan'ın ortak görüşü, kentsel dönüşüm projelerinin daha sağlam zeminler üzerinde ve demiryolu üstü gibi güvenli bölgelerde yapılması şeklindeydi.


GÜVENLİ BİNALAR İÇİN TEKNİK ÖNERİLER

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yapıların sağlamlığı konusunda hayati öneme sahip özelliklerin neler olması gerektiğini de tek tek anlattı. Ahmet Ercan açıklamasında yapıların su ve neme karşı korunması, her beş katta bir perde kat olması ve ticari alanların konut alanlarından ayrı planlanması gibi önemli noktalara da değindi. Ayrıca yapılaşma planlarının jeofizik mühendisleri ile iş birliği içinde yürütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

Mersin Yenişehir'e 90 odalı yeni otel geliyor!


Geri Dön