27 / 04 / 2024

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.



İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen betonlar site sakinlerini tedirgin ediyor. Site sakinleri, sitedeki durumun 1999 yılındaki Marmara Depremi’nden beri aynı olduğunu anlattı.

84 DAİRELİK SİTE GÖRÜNTÜSÜYLE KORKUTUYOR

Kartal’daki Petrol İş Mahallesi’nde bulunan 84 dairenin yer aldığı 3 bloktan oluşan sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, site sakinlerini tedirgin etti.  Sakinler bina ile iglili korkutan tabloyu dile getirdi.  Elle dokununca dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler, binalardaki riski gözler önüne sererken vatandaşlar oldukça tedirgin durumda.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

''YARISI BİZDEN KAMPANYASINI BEKLİYORUZ''

Taşıyıcı kolonlarda oluşan çatlaklardan dolayı evlerinde korku içinde yaşadıklarını belirten site sakinleri, mayıs ayında başlayan TOKİ’nin “Yarısı Bizden Kampanyası”ndan gelecek yanıtı bekliyor. Binanin deniz kumuyla yapıldığını dile getiren, bina sakini Faruk Erbaşlı, “Kolonların halini görüyorsunuz. Geceleri kimse rahat uyuyamıyor. Yastığa başını rahat koyamıyor kimse. Daha dün deprem olmuş burada, ne zaman deprem olacak diye insanlar düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Bina sakini Şerif Ali Kurt ise binadaki durumun 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nde oluştuğunu söyleyerek, “İnsanlar korku yaşıyor. Deprem olabilir korkusu ile yaşıyorlar. Biz bu duruma bir çözüm arıyoruz.” diyerek yetkililere seslendi.

 

KENTSEŞL DÖNÜŞÜM HIZLANIYOR!

Kentsel dönüşüm yasası, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlandı. Genel Kurulda kabul edilen kanunla beraber 6 Şubat 20232te Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle genel yaşama etkili afet bölgesi olarak kabul edilen bölgelerde, bu depremlerin ve akabinde yaşanan depremlerin etkisiyle oluşan zararlarla bağlantılı olması şartıyla, hak sahipliğine yönelik işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni usuller getirilecek.
 

Deprem bölgesine 62,5 milyar liralık konut ve okul yatırımı!  TOKİ  73, Emlak Konut GYO 4 projeye imza atacak!

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 


 


Geri Dön