29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

İnşası tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Konuya ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Ünlüer il genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutunu teslim edileceğini duyurdu.



Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 11 kentte büyük yıkıma neden oldu. Yıkımın ardından vatandaşların konutlarına kavuşması için deprem bölgesinde inşaat çalışmaları hızlandırıldı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta da inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Deprem konutlarına ilişkin açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kent genelinde aralık ayı sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını ifade etti.

ElbistanınSesi'nde yer alan habere göre, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kent genelinde aralık ayı sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu ve köy evini mülk sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

Elbistan’da, asrın felaketi sonrasında depremzedeler için inşaat çalışmaları başlatılan kalıcı konutlar ve köy evleriyle ilgili çalışmalar büyük hızla devam ediyor. 

İlçeye bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde etaplar halinde depreme dayanıklı olarak yükselen kalıcı konutların bir kısmı teslim aşamasına geldi. 

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

Çevre düzenlemesi ve son rötuşların yapıldığı evlerin önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Elbistan’da aralık ayı sonu itibariyle ise teslim edilecek konut sayısının 1000’in üzerine çıkması bekleniyor.

Köy evleri için de hummalı çalışmalar neredeyse tamamlanmak üzere. Yaklaşık 800 köy evinin yarıya yakının da belirtilen sürede tamamlanması hedefleniyor. Kent genelinde de bu çalışmalar seferberlik esasına göre devam ediyor. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, deprem sonrası çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Vali Ünlüer, “26 bin  TOKİ  konutumuzun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Planlamalar kapsamında aralık ayı sonuna kadar kırsal mahallerimizde ve kent merkezimizde yapımı tamamlanan 10 bine yakın evin hak sahiplerine teslimini planlıyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar ise 26 bin konutun tamamını hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Orta hasarlı binaların ruhsatlandırması konusuna ilişkin de konuşan Vali Ünlüer, bu konuda da genelge hazırlayarak sürecin hızlanmasını sağladıklarını hatırlattı.

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?


Geri Dön