27 / 04 / 2024

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’ndeki Emlak Bank Konutları 1. Kısım’daki 96 konuttan oluşan 6 blok yerle bir oldu.

ENKAZDAN 370 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Kısadalganet'te yer alan habere göre yaklaşık olarak 400 kişinin yaşadığı düşünülen blokların enkazından 370 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Paylaşılan bilgilere göre konuya dair başlatılmış olan soruşturma kapsamında konutların müteahhidi Mehmet Özat hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Türkiye'nin dört bir yanında aranan Mehmet Özat bulunamamıştı.

Gazeteci Altan Sancar bugün paylaştığı bir videoda Mehmet Özat'ın yakalandığını açıkladı. Altan Sancar konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımında, "Hatay’da 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları’nın müteahhidi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Özat, Ankara’da bir alışveriş merkezinde yakınlarını kaybedenler tarafından yakalanarak polise teslim edildi" bilgisini verdi.

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

9 AY GEÇTİ HALA ENKAZLARDAN ÖLÜ ÇIKIYOR

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylar göre videoda Mehmet Özat'ı yakalayan ve depremde yakınlarını yitiren bir kişi ""Niye kaçmak istiyorsun? İnşaatları dikerken iyiydi, paraları yerken de iyiydi. 9 ay geçmiş hala enkazlardan ölü çıkıyor" diyerek tepki gösterdi.

Yine paylaşılan detaylara göre tam sayısı bilinmemekle beraber Özat İnşaat’ın yaptığı pek çok bina asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremle yer oldu. Aktarılan detaylara göre Emlakbank konutları dışında Cumhur Apartmanı, Özat Apartmanı, Bilgili Apartmanı’nı da Özat ailesinin şirketi inşa etmişti.

Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay’da, yıkımdan 276 gün sonra enkazdan ceset çıkartılmıştı.

Verilen detaylara göre Hatay’ın Antakya ilçesi Akevler Mahallesi'nde depremde yıkılan bir binanın temelinin kaldırılması için geçen gün çalışma başlatılmış ve söz konusu çalışmalar sırasında enkazdan yabancı uyruklu bir şahsa ait olduğu düşünülen ceset çıkmıştı.
 

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

TOKİ Çankırı projesi için yeni tarih açıklandı! 

Bu il için deprem uyarısı: 6-7 şiddetinde olabilir!


Geri Dön