29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. İşte Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Bakan Özhaseki yaptığı açıklamada "Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak amacıyla yapılmış bir yasa" dedi. İşte konu ile ilgili olarak aktarılan detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevapladı. Sabah gazetesiden Burcu Şen'in haberine göre Bakan Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt olarak şunları söyledi:  "Kentsel dönüşüm yasası ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak amacıyla yapılmış bir yasa" 

"DEPREM TURİSTİ!"

Yine paylaşılan detaylara göre Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra yaşananlara yönelik eleştirilere de yanıt veren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: "Toplamda 260 bin adet bağımsız birim yıkılmış. 'Her bir yapıda iş makineleri hazır edelim' deseniz, 10'ar tane iş makinesi koysanız toplamda 2 milyon 600 bin iş makinesi bulundurmanız gerekli. Gerçekten de ilk saatlerden itibaren bütün hükûmet ayaktaydı, bakanlar da oradaydı. Belediyelerimizi de bölgeye gönderdi. En büyük belediyelerimizi de Hatay'a gönderdik. Orada pek çok CHP'li belediye de vardı ama nüfusu milyonları aşmış bazı belediyeler var ki deprem turisti gibi geldiler, görüntü verdiler, selfi çektiler, bırakıp gittiler."

ÇELİK EV VURGUSU

Yine paylaşılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini dile getirerek "Ne kadar çelik gideceğini çıkardık, çelikçilerle de konuştuk, fiyatlarını aldık. 100 bine yakın çelik ev inşa edilecek ve 9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak bir ev tipi olacak. Bu teknolojinin de Türkiye’ye kazandırılması lazım" dedi. 

Belediyeden büyük fırsat: 48 konut satacak!

Muğla'da imar skandalı!

TOKİ Zonguldak Devrek kuraları 15 Kasım'da çekilecek!


Geri Dön