29 / 04 / 2024

Antalya'daki hortumda 315 binada hasar tespit edildi!

Antalya'daki hortumda 315 binada hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu söyledi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Antalya'nın Kemer'deki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmalarını inceledi.

Kurum ve Soylu, Kemer Sanayi Sitesi'ni gezerek, oluşan hasarla ilgili bilgi aldı.

Bakanlar Kurum ve Soylu, yaşanan hortum olayını ve Kader Buse Acar'ın içinde olduğu aracın derede sürüklenme görüntülerini cep telefonuyla izledi. 

Bakan Murat Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayın 24 ve 26'sında Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike ve Muratpaşa ilçelerinde hortum ve sel afeti meydana geldiğini  söyledi.

Hortum ve sel sebebiyle 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bir kişinin aranmasına devam edildiğini belirten Kurum, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüm Türkiye'ye başsağlığı dilediğini söyleyen Kurum, şu şekilde konuştu:

"Yaptığımız tespit çalışmalarında Kemer'de 10 ağır, 127 az hasarlı bina, Kumluca'da 2 yıkık, 11 ağır hasarlı ve 78 az hasarlı bina, Finike'de 3 hasarlı binamız mevcut. Muratpaşa ilçesinde yapılan tespit çalışmasında ise 3 ağır, 81 az hasarlı bina var. Antalya'da ön hasar tespit çalışmaları neticesinde, iki günlük hortum ve sel sebebiyle toplamda 315 binada hasar tespit ettik. Tüm Antalyalılara geçmiş olsun."


Geri Dön