16 / 05 / 2024

Antalya hortum hasar

Antalya hortum hasar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu söyledi.

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yıkılan ve hasar gören evler için yapılacak evler hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada inşa edilecek evlerin bir yıl olmadan teslim edileceğini dile getirdi.

Antalya'da istinat duvarı çöktü! Bir ev ve bir araçta hasar oluştu!

Antalya Kaş'ta meydana gelen heyelanda istinat duvarının üzerine çöktüğü otomobille bir evde hasar meydana geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekibi hasar tespiti için İzmir’de! 

İzmir'de meydana gelen depremin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 12 kişilik ekip, İzmir'de 700 binada hasar tespit incelemesi gerçekleştirdi. 

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya Havalimanı 2022’de açılacak!

Geçtiğimiz günlerde hortum etkisi yanan Antalya Havalimanı’na ‘Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi’ kuruldu. Antalya’nın 3. havalimanı olacak projenin 2022’de açılacağı kaydedildi.

Antalya'daki hortumda 315 binada hasar tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu söyledi.

Antalya Kumluca'da hasar gören evler onarılacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kumluca ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili, "Evlerde, seralarda ve bahçelerde hasar var. Şimdi tespitler yapılıyor. Bu tespitler yapıldıktan sonra bunların telafisini inşallah yapacağız" dedi

Muğla'da hortum evin çatısını uçurdu!

Muğla Milas'ta hortum nedeniyle bir evde hasar meydana geldi. Hortum sırasında evde bulunmadığını söyleyen ev sahibi, "Eve geldiğimde çatının 10 metre ileride olduğunu gördüm" dedi.

Antalya'da meydana gelen deprem hasara neden oldu!

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremde bazı evlerde hasar oluştuğu belirlendi. Depremin yoğun olarak hissedildiği Sülekler Mahallesi'ndeki evlerde önemli hasarlar oluştuğu belirlendi.

Antalya'da şiddetli rüzgar apartmanın çatısı uçurdu!

Antalya'da sert rüzgar zarara yol açtı Kentte dün gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir apartmanın teras çatısı uçtu, 2 binanın dış cephesi ve 8 otomobilde hasar oluştu..

Zonguldak'taki hortum nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu!

1 dakika süren hortum çevre halkının korkulu anlar yaşamasına neden oldu, bazı evlerde hasar oluştu Hortumu evinin penceresinden cep telefonu ile görüntüleyen iş adamı Timur Arslan, ilçede ilk defa böyle bir olay ile karşılaştığını belirtti

Antalya hortum hasar Haberi

Antalya hortum hasar

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Antalya'nın Kemer'deki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmalarını inceledi.

Kurum ve Soylu, Kemer Sanayi Sitesi'ni gezerek, oluşan hasarla ilgili bilgi aldı.

Bakanlar Kurum ve Soylu, yaşanan hortum olayını ve Kader Buse Acar'ın içinde olduğu aracın derede sürüklenme görüntülerini cep telefonuyla izledi. 

Bakan Murat Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayın 24 ve 26'sında Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike ve Muratpaşa ilçelerinde hortum ve sel afeti meydana geldiğini  söyledi.

Hortum ve sel sebebiyle 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bir kişinin aranmasına devam edildiğini belirten Kurum, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüm Türkiye'ye başsağlığı dilediğini söyleyen Kurum, şu şekilde konuştu:

"Yaptığımız tespit çalışmalarında Kemer'de 10...