01 / 05 / 2024

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!

Antalya'daki konutlar erken teslim edilecek!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yıkılan ve hasar gören evler için yapılacak evler hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada inşa edilecek evlerin bir yıl olmadan teslim edileceğini dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da meydana gelen yangınlar sonrası hasar gören evler için açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, yangın sonrası hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. 

Yangının söndürülmesini takiben en geç 2-3 gün içinde Muğla’daki hasar tespit çalışmalarının da tamamlanacağını belirten Kurum, "Bugün itibarıyla Antalya’daki hasar tespit çalışmaları çerçevesinde toplamda 6 bin 340 bağımsız bölüm incelendi ve ağır hasarlı, yıkık ve yıkılması gereken 2 bin 164 bağımsız birim tespit edildi. 62 kamu binası da bu çerçevede incelendi. Bir taraftan da yeni konutların yapımı için ve yıkılma riski olan binalarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak adımları atıyoruz. Hızlı bir şekilde binaların yıkım sürecini başlattık. Bu çerçevede de 503 binanın yıkımı tamamlanmış durumda." şeklinde konuştu.

Antalya daki konutlar erken teslim edilecek!

Bakan Kurum, vatandaşların mağduriyetlerinin ortadan kalıdırlması için de çalışmaları hızla devam ettiğini dile getirerek şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız da bizzat bakanlarımızdan ve valimizden bilgileri alıp, buraya verilmesi gereken destekleri verip, süreci yakinen takip etmektedir. Bizim bu süreçten sonra zaman kaybına hiçbir şekilde tahammülümüz yok. Çiftçilerimiz, vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Vatandaşlarımızın mağduriyetini bir an önce gidermek istiyoruz ve bu çerçevede tüm gayretimizle çalışıyoruz. Çalışmalarımızı başlattık, en geç bir ay içinde 2+1, 3+1, altında deposu ve ahırıyla ihtiyaçlarını giderecek adımı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla atacağız. Bir sene dedik, inşallah önümüzdeki yaz gelmeden Antalya’daki tüm konutlarımızı bitiriyor olacağız. Vatandaşlarımızın yaylalardaki hayvanlarının 2-3 ay içerisinde köylerimize, mahallelere geleceği öngörüsüyle toplamda 400’ü aşkın ahır hasar görmüş durumda, 3 ay içinde bütün ahırları tamamlayacağız, eve yaylalardan gelen vatandaşlarımız yeni ahırlara hayvanlarını koyabilecekler."

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!


 


Geri Dön