29 / 04 / 2024

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Manavgat'ta çıkan yangın sonrası için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, yanan evler yerine inşa edilecek konutlar için bir ay içerisine örnek ev inşa edileceğini dile getirdi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yangında hasara uğrayan Manavgat’ın Kalemler Mahallesi'nde açıklamalarda bulundu. TRT Haber'de yer alan habere göre; Bakan Çavuloğlu Manavgat'ta yangında hasar gören konutların yerine inşa edilecek yapılacak örnek evin bir ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. 

Manavgat taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, sahada incelemelerini sürdürüyor. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yangından etkilenen vatandaşlara yapacağımız 50 bin liraya kadar olan yardımların ilk olarak 10 bin lirasını hesaplarına yatırdık. Vatandaşlarımız konteyner talep etti, onları karşıladık. 

Telef olan hayvanların sayısı belli oldu. Yıkılan evlerimizin yerine yenilerini yapacağız. Vatandaşlarımızın taleplerine göre evlerini yapıp teslim edeceğiz. Bir ay içinde örnek evimiz inşa edilmiş olacak.

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!


 


Geri Dön