30 / 04 / 2024

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.



Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul,  alınan önlemler ile dengelenme çabaları içerisinde. Borsa İstanbul, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından ‘depo şartı ve açığa satma yasağı’ gibi önlemlerle işlemlere başladı.

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Depremin ilk gününde yüzde 1,35 değer yitiren, ikinci günde ise yüzde 8,62 oranında gerileyen BIST 100 endeksi, 8 Şubat Çarşamba günkü açılışın ardından sağlıksız fiyat dengesi nedeniyle işlemlere 5 iş günü ara verdi. 5 günlük aranın ardından 15 Şubat’ta yeniden işlemlere açılan Borsa İstanbul’da, açılış öncesi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) gibi düzenleyici otoriteler peş peşe önlem mekanizmalarını açıkladı. Bu önlemlerle birlikte yeniden açılan Borsa İstanbul da yeniden toparlanma sürecine girdi.

15 Şubat Çarşamba günü yüzde 9,88 oranında prim yapan BIST 100 endeksi, perşembe gününe yüzde 7'den fazla yükselişle başlamış ancak daha sonra gelen satışlar ile günü 1,17’lik artışla kapatmıştı. Borsa İstanbul’da geçen hafta da dengelenme çabaları öne çıktı. BIST 100 endeksi, haftalık bazda yüzde 0,63 yükselişle 5.058,75 puana çıkarak deprem öncesi seviyesinin üzerine ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön