02 / 05 / 2024

Antalya'da şiddetli rüzgar apartmanın çatısı uçurdu!

Antalya'da şiddetli rüzgar apartmanın çatısı uçurdu!

Antalya'da sert rüzgar zarara yol açtı Kentte dün gece boyunca etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir apartmanın teras çatısı uçtu, 2 binanın dış cephesi ve 8 otomobilde hasar oluştu..



Antalya'da dün gece etkili olan şiddetli rüzgar, bazı bina ve otomobillerde hasara neden oldu. 


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya'da dün gece etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir binanın teras çatısı uçtu. Çatı, Özgüneş Sitesi'ndeki iki binaya çarptıktan sonra park halindeki otomobillerin üzerine düştü.


Olayda 8 otomobilde hasar oluştu. Çatının çarptığı binaların dış cephesinde zarar oluşurken, bazı pencerelerin de kırıldığı gözlendi. 


Mahalledeki bazı sitelerin çatılarında bulunan güneş enerjisi panelleri de yola savruldu. Rüzgar nedeniyle bazı ağaçların devrildiği tespit edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren ilçede devrilen ağaçların kaldırılması için çalışma yaptı. 


Sitenin yöneticisi Kemal Görsev, rüzgar nedeniyle dün akşam hiç dışarı çıkamadıklarını, rüzgarın dinmesinin ardından bahçeye çıktıklarında büyük bir şok yaşadıklarını söyledi.


Yan sitenin teras çatısının otomobillerin üzerine düştüğünü anlatan Görsev, "Çatıdan kopan parçalardan bazıları pencereleri kırarak üst kattaki evlerin içine girmiş. Doğal afet karşısında çaresiz kaldık. En büyük tesellimiz sitede ölen ya da yaralanan olmaması" dedi.


AA


Geri Dön