29 / 04 / 2024

Antalyaspor Tesisleri'nin inşaatı tamamlandı!

Antalyaspor Tesisleri'nin inşaatı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 43 milyon 187 bin liraya yaptırdığı Avrupa’nın en kapsamlı spor tesisini Antalyaspor’a devretti.



Büyükşehir Belediyesi, 43 milyon 187 bin liraya yaptırdığı Avrupa’nın en kapsamlı spor tesisini Antalyaspor’a devretti.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde projesi hazırlanan ve arazi tahsisi yapılan ancak aradan geçen dönemde rafa kaldırılan Antalyaspor Tesisleri tamamlandı. 7 Ocak'ta açılışı yapılacak olan ve 43 milyon 187 bin liraya mal olan tesisler düzenlenen törenle, Antalyaspor'a devredildi. Devir imzaları, Menderes Türel, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır tarafından atıldı. Devir törenine, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile Antalyaspor Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay da katıldı.


BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Tesis projesinin 1980'li yıllardan beri hayali olduğunu anlatan Başkan Türel, "En iyi tesis olarak gösterilen İngiltere ve Fransa milli takım kamp tesislerini inceledik. Daha iyisini projelendirdik. 2009'da görevi devrettiğimizde alan tahsisi hazır, proje hazırdı. Biz tamamlanır dedik ama sükutu hayale uğradık. 2014'te nerede kalmıştık diye baktığımızda projemiz elimizdeydi. Ama herhangi bir adım atılmadığı için alan tahsisi de uçup gitmişti. Yeniden yola koyulduk" diye konuştu. Türel aradan geçen zamanda Antalya'nın kaybettiğine dikkat çekerek, "Eğer o ara dönem olmasa, tesisler çoktan açılmış, belki tesis kapsamında planladığımız kolejimizde bugün cıvıl cıvıl çocuklarımız vardı. Yıllarımızı kaybettik. Yazık değil mi yıllarımıza" dedi.


15 TEMMUZ ERTELETTİ

Tesislerin açılış sözü verilen Temmuz ayında tamamlandığını ifade eden Türel, 16 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir ön açılış planlandığını ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle bunun ertelendiğini söyledi. Ertelenen sürede, inşaatın ardından iç tefrişatın da Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını anlatan Türel, "Her şerde bir hayır vardır. Yastık kılıfından sandalyesine kadar eksiksiz teslim ediyoruz" dedi. Türel, Antalyaspor ile ilgili hayallerinin bitmediğini söyledi. Sırada Antalyaspor Koleji ve Akademisi olduğunu açıklayan Türel, "Kolej için arazi tahsisini tamamladık. Barcelona'nın kolejini ziyaret ettim. Hayallerimin altında çıktı. Rusya ve ABD'deki örnekleri göreceğiz. Bunu da başarırsak 10-15 sene sonra Türk milli takımının birçok yıldızı Antalyaspor koleji mezunu olacak. Kolejin ardından sırada akademi ve üniversite var" diye konuştu.


6 ADET FUTBOL SAHASI VAR

17 bin 400 metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 135 bin metrekarelik alanda, hayata geçirilen, 4 adet 72 x 110 m ebatlarında aydınlatmalı çim futbol sahası, 2 adet 24 x 42 m ebatlarında mini antrenman sahası, 2 adet tenis kortu,1 adet 12.50 x 25 m kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet fizik tedavi ve rehabilitasyon havuzu, 385 kişilik konferans salonu, seminer ve eğitim odaları, geniş fuaye ve bekleme alanları ile mescit,126 kişilik konaklama imkanı sunan 64 standart 2 süit toplam 66 adet oda, restoran, oyun salonları, hobi odaları, fitness salonu, SPA, hamam, sauna ve jakuzi, 152 araçlık otopark,1500 kişilik seyirci kapasiteli tribün, geniş peyzaj alanlarından oluşan Antalyaspor Tesisleri, bu özellikleriyle Avrupa'nın en iyi kamp ve spor tesislerinden biri olarak tanımlanıyor.


ÖZTÜRK'TEN İSİM ÖNERİSİ

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ise Chelsea ve Manchester United gibi birçok önemli Avrupa takımının tesislerini gezdiğini ancak bu kadar modern ve ihtiyaçları karşılayan bir tesis görmediğini vurguladı. Öztürk, tesislere Menderes Türel isminin verilmesini önerdi. Öneri üzerine Menderes Türel tesislere kendi isminin verilmesi teklifini, "Milletin parasıyla yapılmış hiçbir yatırıma görevdeyken ismimin verilmesini istemem. Önemli olan gönüllerde yer etmektır" diyerek reddetti. Türel tesise isim önerisini açılış töreninde açıklayacağını vurguladı.


Sabah


Geri Dön