02 / 05 / 2024

Antalya'ya 400 milyon euroluk turizm yatırımı!

Antalya'ya 400 milyon euroluk turizm yatırımı!

Antalya'nın duayen turizmcilerinden Akay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akay Okudur, yeni turizm projesi için 400 milyon euro kredi arıyor.



Yarım asırdan fazla turizm sektöründe faaliyetlerini sürdüren Akay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akay Okudur, Antalya’da yapmayı planladığı dev turizm projesi için 400 milyon euro yatırım kredisi arıyor.

 

Dünya Gazetesi'nden Fikri Cinokur'un haberine göre, Akay Okudur; Antalya’da 1 milyon metrekare alan üzerinde, içinde 5 yıldızlı 5 bin yatak kapasiteli oteller, 5 bin 500 kapasiteli yurtları olan üniversite, yılda 1.5 milyon yabancı hastanın tedavi görebileceği 1000 yataklı hastane, bin kişilik kongre merkezi, AVM’ler, restoranlar, villalar, tiyatro, golf, futbol, basketbol gibi spor tesisleri ile yeşil alanları ve göllerin de yer alacağı ve yaklaşık 25 bin kişinin yaşayıp çalışacağı çok büyük bir projeyi hayata geçirmek istediğini dile getirdi. 

 

Okudur, Denizkent Turizm, Ticaret, Sağlık, Eğitim, Marina ve Eğlence Merkezi projesi için 400 milyon euro kredi arıyor. 

 

Projenin yaklaşık olarak 400 milyon euro bedel ile hayata geçirebileceğini vurgulayan Okudur, ximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’dan da kredi konusuyla ilgili bilgi alışverişi yaptı. 

 

Okudur, Okudur, “Antalya’ya 12 milyon turist geliyor. Bu hastanelerde 1.5 milyon yabancı turistin tedavi görmesi öngörülüyor. İçinde 220 adet lüks villa bulunacak ve kendi enerjisini güneşten üretecek. Ambulans helikopterler olacak. Bu proje gerçekleşirse katma değeri çok yüksek olacak” dedi.

 

300 bin turist getirdi
Akay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akay Okudur, yılbaşından bu yana Avrupa’dan Türkiye’ye 300 bin turist getirdiklerini, yılsonu itibariyle bu sayının 350 bine ulaşacağını da sözlerine ekledi. 


Geri Dön