28 / 04 / 2024

Antalya'ya küçük sanayi sitesi yapılmalı!

Antalya'ya küçük sanayi sitesi yapılmalı!

AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Varsak-Isparta yolunda 3 bin dönümlük yere küçük sanayi sitesinin yapılması gerektiğini belirterek, "Böyle bir proje Türkiye'ye de örnek olacak" dedi



AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak. Kepez İlçesi Müteahhitler Demeğine davet üzerine nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıvık. AKP İl Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Kepez AKP Meclis Üyesi İsa Sarpdağ, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Öztürk ve müteahhitler hazır bulundu. AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez bölgesinin sorunlarını ve çözümleri hakkında açıklama yaparak, bölgenin gelişmesinin önemli olduğunu vurguladı. Duacı'daıı Havaalanı Kavşağına bağlanacak 21 kilometrelik yol olduğunu ifade eden Badak. "Bu yolu Biiyiikşehir Belediyemiz ele aldı. Beşkonak Köprüsü yaııi Hal in oradan Havaalanına kadar olan 18 kilometrelik kısmını da ihale etti. Bu durum inşaat sektörünü de yakından ilgilendirir. Bu yol içeriden açılınca, Gazi Bulvarı nm yükü azalır. Isparta yoluna kadar olan 18 kilometrelik bu yolun tamamlanmasını istiyoruz. 2016'dan sonra da devamını yapsınlar. Sayın Türel, 2009'dan sonra devam etseydi, bu yol çoktan açılırdı" diye konuştu. 


'Uygulanabilecek başka yer yok' 

Badak Varsak-İsparta yolunda 3 bin dönümlük yer olduğunu ve bu alana küçük sanayi sitesinin yapılması gerektiğini belirtti. Böyle bir projenin Türkiye'ye de örnek olacağının altını çizen Badak. bu alanın içerisinde yiizme havuzu ve kafeteryasının da olması gerektiğini belirtti. Konutların önemli olduğunu dile getiren Badak, "Kepez ve Antalya'nın merkezi için önemli şeylerden birisi, büyük merkezi ve Türkiye'ye örnek olabilecek altyapıda ve çevre düzeyinde bir küçük sanayi sitesi olduğu kanaatindeyim. Başka merkezde bunu yapabileceğimiz yer yok. Vatandaşın gerek sivil, gerek ticari ihtiyaçlarını gerçekleştirebilmesi için küçük ve orta ölçekli küçük sanayi sitesinin yeri Varsak civarıdır" dedi. 


'15 bin kişiye İş İmkanı' 

3 bin işyerinin olması için planlanan bu küçük sanayi sitesinin, hep birlikte desteklenmesi gerektiğini dile getiren Badak, bu alanda 2 bin 500 işyeri olduğu takdirde her bir işyerinde ortalama 5 kişi ve toplamda ise 12 bin 500 kişinin çalışabileceğini kaydetti. Böyle bir alanı dev fabrika olarak niteleyen Badak, sözlerine şöyle devam etti: "Antalya'nın buna ihtiyacı var. Ben çok kişiden 'çocuğum usta ama yer açamıyor' dediklerini duydum. Bu sanayi sitesi şimdi olsa, 5 sene içinde burası dolar ve 15 bin kişi iş sahibi olur. Hep beraber bunu yapabilmeliyiz. 3 bin işyerinden oluşan bu küçük sanayi sitesi, mobilyacılıktan boyacılığa katlar, 15-16 ayrı iş koluna hitap edecek. Şimdi yapıyoruz desek 4-5 senede ancak olur. ü altyapı kolay değil" Kepez ilçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıvık ise. Badak'ın ziyaretinden son derece memnun olduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmalarında müteahhitler olarak birlikte hareket edeceklerini kaydetti. 


Antalya Gündem


Geri Dön