08 / 05 / 2024

Anthill Residence'ta 250 bin dolara! Eylül'de teslim!

Anthill Residence'ta 250 bin dolara! Eylül'de teslim!

Ant Yapı'nın Şişli-Bomonti'de 400 milyon dolarlık yatırımla yaptığı Anthill Residence'de yaşam Eylül ayında başlıyor



Dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması arasında 2008'de 70'inci olan, Türk firmaları arasında ise ilk 3'e giren Ant Yapı'nın Şişli-Bomonti'de 400 milyon dolarlık yatırımla yaptığı Anthill Residence'de yaşam Eylül ayında başlıyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Okay, "Anthill'de fiyatlar 250 bin dolardan başlıyor. Biz, metrekaresini 3-7 bin dolara satıyoruz, benzer residence projelerinde ise metrekare fiyatı 5-12 bin dolar. Anthill'in yüzde 100 prim potansiyeli var" diyor.

Adalar'dan Boğaz'a kadar İstanbul ayaklarınızın altında
ANTHİLL Residence'in, toplamda 804 daireyle, İstanbul ve Türkiye'de ilk teslim edilip yaşamın başlayacağı en büyük ve yüksek residence projesi olacağını söyleyen Mehmet Okay, "Hem istanbul'un hem de Türkiye'nin güç ve imajı adına büyük bir proje. 15'inci kattan itibaren Haliç'ten Boğaz'a kadar Adalar manzarası dahil Marmara'ya, 360 derece İstanbul manzarasına sahip" diyor. Mehmet Okay, özel indirimlerin konjonktüre göre yapılabildiğini de ekliyor ve "Hemen hemen tüm bankalarla anlaşmalarımız var. Piyasada, düşük faizli kampanyalar neticesi, aradaki farklar fiyatın üstüne konuluyor. Bu tarz bir kampanya düşünmüyoruz. Bilgi çağındayız, herkes her şeyin farkında" ifadelerini kullanıyor.

Dolmabahce Tüneli ile 3 dakikada Boğaz'dasınız
ANTHİLL Residence, Şişli Bomonti'de lokasyonu itibari ile İstanbul'un merkezinde ve ulaşımı rahat olan bir bölgede. Anthill'in yanında yer alan Kağıthane Tüneli ile TEM yoluna, Bomonti Dolmabahce Tüneli ile de Taksim, Maçka ve Boğaz'a ulaşmak 2-3 dakika sürecek. Çok yakınında otel, üniversite, kültür merkezi, alışveriş merkezlerinin yer alacağı cazibe merkezinde yer alan Anthill; 25 dönüm üzerinde 54 katlı iki kule ve butik çarşıdan oluşuyor. 5 bin metrekarelik butik çarşı, 4 bin 500 metrekarelik sosyal tesis, 40 bin metrekarelik kapalı otoparkı ve toplamda 150 bin metrekarelik inşaat alanı ile Anthill, 400 milyon dolarlık yatırım değerine sahip.

Port Alaçatı'da 130 bin Euro'ya denizle iç içe yaşam fırsatı
ANT Yapı'nın Çeşme'de geliştirdiği Port Alaçatı projesinin, dünyada birkaç örneği olduğunu, Türkiye'de ise bu tarz ilk ve tek proje olduğunu söyleyen Mehmet Okay, "Kanallı evlerden oluşan marina-kent projesi inanılmaz keyifli denizle iç içe yaşamayı sevenler için bulunmaz bir fırsat, hem de dünyanın en güzel yeri Ege'de, güzel İzmir'e otoban ile yarım saat mesafede" hatırlatmasını yapıyor. Port Alaçatı projesinde Birinci Etap İkinci Faz Yamaç Evleri'nde 75 bağımsız böfüm var. Projede, farklı tiplerde 1+1'den 5-t-fe kadar değişik konutlar var. 92-447 metrekare aralığındaki konutlar 130 bin ila 920 bin Euro aralığında satışa sunulmuştu.Birinci Etap. İkinci Faz'daki Sahil Evleri projesinde ise toplam 43 bağımsız bölüm var. 85 metrekareyle 449 metrekare aralığındaki Sahil Evleri ise 220 bin Euro ila 1 milyon 580 bin Euro aralığında satışa sunuldu. Hemen teslim olan Port Alaçatı projesinde, satıştaki 20 konutun metrekare fiyatı 2500-3000 Euro'ya geliyor. Bu konutlar yazın, metrekaresi aylık 30 Euro'dan kiralanabiliyor. Mehmet Okay, "Bu projemizin dünyada birkaç örneği var. Biz, dünya fiyatlarının üçte birine satış yapıyoruz" diyor

Capital City gurur kaynağımız
ANT Yapı, 4 ortaklı bir şirket. Mehmet Okay'ın ortaklarından Kadir Tokman yurt dışı projelerden, Hasan Yılmaz yurt içi projelerden, Cengiz Karaduman ise iş geliştirmeden ve dış ilişkilerden sorumlu. Finans, pazarlama ve mali işlerden sorumlu olan Mehmet Okay, "Türkiye'de yeni residence ve villa projeleri geliştirmek istiyoruz. Ataşehir'deki arsamızda 200 odalı, 5 yıldızlı Radisson Blu oteli için Belçikalı Rezidor grubu ile anlaştık. Çamlıca-Ünalan'a 35 bin metrekareyi bulan ofis-residence yapacağız. Beylerbeyi-Çengelköy'de ve Çekmeköy'de villa projesi geliştiriyoruz" diyor. Ant Yapı'nın en büyük ciroyu elde ettiği Rusya'nın başkent Moskova'da yaptığı Capital City adlı kuleler Haziran'da teslim edilecek. Toplamda 500 milyon dolara malolacak kuleler için Mehmet Okay, "Avrupa'nın en yüksek binası olacak bu kuleler bizim için gurur kaynağı" diye konuşuyor.
 
2001'de alanlar ciddi kazanç elde etti
ANT Yapı'nın daha önceki projelerinin dolar bazında yüzde 100'ün üstünde prim yaptığını, özellikle kriz döneminde yatırım yapanların yüzde 300'e varan kazanç elde edebileceğini vurgulayan Mehmet Okay, şu tespiti ve öneriyi yaptı: "Özellikle 2001-2002'de korkmayıp yatırım yapanların 2-3 yılda ciddi kazanç elde ettiğini gördük. 2008'de başlayan durgunluk, etkisini kaybediyor. Yıl ortasından itibaren hızla düzelme olacak, tıpkı 2001 sonrası olduğu gibi. O yüzden düşük fiyat-düşük faiz ortamından faydalanmak isteyenlerin bir an önce karar vermesini, elini çabuk tutmasını öneriyoruz."

-Ant Yapı'nın birkaç firmaya yaptırdığı fizibilite çalışmalarına göre Anthill Residence'de konutların metrekaresi aylık 25 dolar bedelle kiraya verilebilecek.

-Anthill Residence'de daire fiyatları 250 bin dolardan başlıyor.

-Modüler sistemle inşa edilen Anthill Residence'de standart kat planları 1+1 ve 2+1 tipi dairelerden oluşuyor, daire birleşimleriyle 3+1, 4+1 ve 5+1 gibi büyük daire seçenekleri sunuluyor.

-Buna bağlı olarak konut sayısı 600-804 arasında değişiyor.

-Standart planlarda 1+1 daire büyüklükleri 86-95 metrekare aralığında.

-1 daireler 96-121 metrekare 3+1 daireler 182-195 metrekare, 4+Tler 207-220 metrekare.

-Anthill'de 3+1 daireler 650 bin dolardan başlıyor.

TÜRKİYE'nin önde gelen inşaat firmalarından Ant Yapı'nın Şişli Bomonti'de hayata geçirdiği 54 katlı Anthill Residence'de daire teslimi aşamasına yaklaşıldı. İnşaatına 2008'de başlanan ve toplamda 400 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Anthill Residence'de konutlar, Eylül ayında teslim edilmeye başlayacak. Ant Yapı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Okay, "Türkiye'deki faaliyetlerimiz; 'aysbergin (buzdağı) sadece görünen yüzü gibi. Çünkü biz yurt dışında yoğun taahhüt işleri yapan bir firmayız" diyor.

Rusya'da 10 şantiye
Mehmet Okay, 2008 yi 11 itibariyle yurt içi ve yurt dışında yıllık 1 milyon metrekare inşaat yaptıklarını hatırlatıyor ve "Ant Yapı'nın çok geniş makine parkı ve 10 bin kişilik ekibi var. istanbul dışında; yurt içinde Çeşme Port Alaçatı projesi, yurt dışında Moskova-Rusya'da bugün itibariyle 10 şantiyede toplamda 5000 kişilik bir ekiple çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ant Yapı'nın, bu çalışmalarıyla her yıl ENR (Engineering News Record) dergisince açıklanan en büyük 225 uluslararası müteahhit listesinde 70'inci sırayı aldığını, ilk 3 uluslararası Türk müteahhit firma arasına girdiğini bildiren Mehmet Okay, "Eylül ayında daire teslimlerinin başlayacağı Anthill Residence projesiyle beraber yurt içinde 2 bin aileyi ev sahibi yapmış oluyoruz. Yurt dışında Rusya vatandaşlarına yaptığımız yaklaşık 30 bin konutu da unutmamak lazım" diye konuşuyor.

Anthill Residence. projesinde, doluluk oranının yüzde 60'ı bulduğunu söyleyen Mehmet Okay, "Anthill Residence, benzer projelere göre en fazla satış yapan proje konumunda. Yüksek kaliteyi çok uygun fiyata, hem de şehrin merkezinde bir proje olmasına rağmen sunuyoruz. Yoğun ilgi alıyoruz" diyor. Anthill Residence'de, dairelerin jjnfitrekaresini 3 bin dolar ile 7 bin dolar aralığın fiyatlardan sattıklarını bildiren Mehmet Okay. "Çevredeki ve Avrupa yakasındaki benzer residence projelerde metrekare fiyat aralığı 5-12 bin dolar. Bizim fiyatlarımız, diğer fiyatlarla kıyaslandığında bugün asgari yüzde 50 ucuz. Bittiğinde yüzde 100'ün üstünde bir prim potansiyeli olacağını iddia etmekteyiz" ifadelerini kullanıyor.
 
1 koyanlar 3 kazandı
İnşaat projelerinden temel aşamasında almanın, temel aşamasındaki projeye para yatırmanın 'her babayiğidin harcı' olmadığını söyleyen Mehmet Okay, "Çünkü, parayı yatıracağınız firmanın çok güvenilir, rüşdünü ispat etmiş, geçmişi çok temiz ve başarılı bir firma olması gerekir. Ancak araştırmacı ve iyi istihbarat yapan yatırımcı, çok büyük paralar kazanmıştır. Biz de bugüne kadar yaptığımız bazı projelerde dolar bazında 1 koyanlara 3 kazandırdık" ifadelerini kullanıyor.

0212 232 42 32

www.anthillresidence.com


Geri Dön