Genel

Antika vitrinler artık bir servet değerinde!

Koltuk takımları, halılar, aksesuarlar oturma odanızın döşenmesindeki temel unsurlar.. Bunların yanı sıra, oturma odanıza koyacağınız dolap ve aynalı konsol da dekorasyonu tamamlayıcı unsurlar..

Daha nostaljik sayılabilecek olan camlı dolapları, kendi tarzınızı yansıtacak şekilde yenileyerek, oturma odanızda kullanabilirsiniz.

Camlı bölümüne, sevdiğiniz dekoratif tabaklar yerleştirir, daha üst kısımlarına aile fotoğraflarınızı yerleştirerek hem hatıraları yâd eder, hem de şık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Dolabın ahşap kısımlarının eskitme tarzı olmasına dikkat edin. Eskitme tarzındaki ahşap, oturma odanızın görünümünü zenginleştirirken, açık renklerdeki duvar ve koltuklarınızla da uyum sağlayacaktır. Eski dolaplarınızı atmak yerine, camlarını değiştirip, bakım yaparak oturma odanızda istediğiniz konsepti yakalayabilirsiniz.'

Neden "eskitme" ile uğraşmaya davet ediyoruz sizi, çünkü mesela şu resimlerini gördükleriniz "antika" kapsamında.. Değerleri bir servet.. Taklit yapımlar da yok değil elbette.. Ama onlar bile büyük para..

Çiçekli ağacının altında yarım saat bile arındırıyor insanı

Ihlamur ağacının boyu, 20-30 metreyi geçebilir. Yüzyıllarca yaşayabilir. Avrupa'da ve ülkemizde tarihi ıhlamur ağaçları vardır ki, gövde çapını 10-15 kişi zar zor sarar. Sarımsı beyaz, nefis kokusu olan çiçekleri vardır. Bu çiçekte şeker, gallik ve katekol asitler ile  uçucu yağ vardır. Solunum sistemi iltihaplarını azaltır. Çiçeklenmiş bir ıhlamur ağacını arı vızıltılarından ayrı düşünmek imkansızdır. Böyle bir ağacın altında geçirilecek yarım saat bile insanda ruhî ve bedenî arınma vesilesidir. Hele ki dilinizde zikrullah var ise
Akit