28 / 04 / 2024

Antonio Huertas: Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi!

Antonio Huertas: Türkiye yabancı yatırımcıların gözdesi!

Mapfre'nin bu yıl İstanbul'da gerçekleşen CEO'lar toplantısında konuşan Mapfre Grubu Başkanı Antonio Huertas, Türkiye'nin yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ettiğini söyledi. Toplantıya 60'ın üzerinde Mapfre temsilcisinin katıldı...



Mapfre Grubu'nun her yıl farklı bir ülkede üst düzey yöneticilerinin buluşmasıyla gerçekleşen CEO'lar toplantısı bu yıl İstanbul'da gerçekleşti. 60'ın üzerinde Mapfre temsilcisinin katıldığı toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Mapfre Grubu Başkanı Antonio Huertas şunları söyledi: "Üç yıl önce Mapfre Başkanı olduğumda bir karar aldık ve yılda bir kere Mapfre'nin faaliyet gösterdiği ülkelerden birinde toplanalım dedik. Bu çerçevede üçüncü toplantımızı Mapfre içinde çok önemli bir yere sahip olan İstanbul'da gerçekleştirdik ve toplantıda önümüzdeki üç yıl için Mapfre stratejisini analiz ettik." Türkiye'nin kendine has özellikleri olduğunu ve yatırımcıların dikkatini çektiğini söyleyen Huertas, "Birincisi Türkiye büyük bir ülke ve büyük bir nüfusu var. İkinci olarak sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Üçüncü olarak gerçekten stratejik olarak çok değerli bir noktada yer alıyor" dedi. 


'10'UNCU SIRADAYKEN 5'İNCİ SIRAYA YÜKSELDİK'

Huertas, "2007 yılında Mapfre olarak o dönemde sektör içerisinde 10'uncu sırada olan Genel Sigorta'yı bünyemize kattık ve bugün 5'inci sıradayız. Genel Sigorta'ya yaptığımız bazı teknoloji ve iş anlamında geliştirmelerle bu aşamaya gelmeyi başardık" dedi. Mapfre'nin büyüme stratejisini değerlendiren Huertas, Mapfre Grubu'nun İspanya, Latin Amerika ve ABD'nin çeşitli eyaletlerinde lider konumda olduğunu vurguladı. Son dönemde üç ülkede çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Huertas, Türkiye, ABD ve Brezilya sayesinde Mapfre'nin Avrupa ve İspanya'nın yaşadığı krizden başarıyla çıktığını kaydetti.



Sabah


Geri Dön