03 / 05 / 2024

AOÇ'nin 167 dönümü Hazine'ye devredilecek!

AOÇ'nin 167 dönümü Hazine'ye devredilecek!

Koruyucu Hukum by-pass edildi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi başka kurumlara açıldı. Çiftlik arazisinin 167 dönüm arazisi, Hazine'ye bedelsiz olarak devredilebilecek



Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) arazisi başka kurumların da kullanımına açılacak Çiftliğin 167 dönümlük kısmıyla ilgili yasa değiştirilerek "adalet hizmetlerinde veya Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek diğer kamu hizmetlerinde kullanılması amacıyla bu arazinin tamamı ya da bir kısmı ilgili kamu idaresine tahsis edilmek üzere bedelsiz olarak Hazine'ye devredilebilir" denildi.
Hükümetin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK)) çıkarma yetkisinin son gününde yaptığı düzenlemeler, Atatürk Orman Çiftliği'ni de etkiledi. AOÇ'yi başka kurumlarca paylaşılmasına karşı korumak için yasada yer alan hüküm, önceki gün yayınlanan KHK'yle by-pass edildi. Halen yürürlükte olan ve "Atatürk Orman, Çiftliği arazisinden 167 dönümlük kısmının  Ankara  Belediyesi'ne tahsisi hakkındaki" kanunda, koruyucu bir hüküm yer alıyordu.

Kanunda, "Adı geçen arazi, belediyece, hiçbir şekilde maddede belirtilen hal, yapma maksadı dışında kullanılamaz. Belediyece maksat dışı kullanmalara teşebbüs halinde bu arazi aynı bedelle Atatürk Orman Çiftliği'ne iade edilir" deniliyordu. KHK'yle bu maddeye şu hüküm eklendi: "Ancak, adalet hizmetlerinde veya Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek diğer kamu hizmetlerinde kullanılması amacıyla bu arazinin tamamı ya da bir kısmı ilgili kamu idaresine tahsis edilmek üzere bedelsiz olarak Hazine'ye devredilebilir."

Gülümhan GÜLTEN / Vatan


Geri Dön