Eğitim

AÖF Bahar dönemi sınavları ertelendi mi?  2. Dönem dersleri yapılacak mı?

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde eğitime ara verilirken, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde eğitim alan milyonlarca kişi, Bahar Dönemi derslerinin ve kısa süre sonra yapılacak vize sınavlarının yapılıp yapılmayacağı soBahar döneminin kayıt yenileme işlemleri  Şubat ayı itibarıyla başlatılırken, kayıt yenileme süresinin uzatılıp uzatılmayacağı da, AÖF’te eğitim gören vatandaşlar tarafından merak ediliyor

 

Anadolu Üniversitesi’nin eğitimini sürdürmek isteyen milyonlarca kişiye hizmet veren Açıköğretim Fakültesi (AÖF),  Bahar döneminde deprem nedeniyle bir erteleme olup olmayacağı, eğitime ara mı verileceği pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Bahar döneminin kayıt yenileme işlemleri  Şubat ayı itibarıyla başlatılırken, kayıt yenileme süresinin uzatılıp uzatılmayacağı da, AÖF’te eğitim gören vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki AÖF Bahar Dönemi eğitim dönemi başlayacak mı, yoksa eğitime ara mı verildi? Sınavlar yapılacak mı? İşte yanıtlar…

2022-2023  Bahar Dönemi kayıt  güz dönemi sınavlarının Ocak ayında tamamlanmasının ardından gözler bahar dönemi sınav tarihlerine ve sınavların nasıl yapılacağına çevrildi. Söz konusu konularla ilgili gelişmeleri derledik! İşte, detaylar...

SINAVLAR PANDEMİDEKİ GİBİ ONLINE MI YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Covid pandemisi döneminde, seçtikleri bölümlerde sınavsız üniversite programı kapsamında eğitim alanların  güz dönemi ve bahar dönemi sınavlarını online olarak gerçekleştirmişti.

Türkiye’de geniş bir coğrafyayı etkileyen Kahmamanmaraş depremlerinin ardından pek çok vatandaş şehir değiştirirken, mevcut durumda da sınavların online olarak yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Normal şartlarda AÖS öğrencileri, ikametgahlarına yakın bölgelerde OSYM tarafından kendilerine bildirilen okullarda sınavlarına fiziki olarak giriyor.   Yaşanan depremin ardından ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilirken, AÖS içinse böyle bir düzenleme yapılmadı.

 

BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEMESİ ERTELENDİ Mİ?

AÖS’te, sınavlara belirlenen okullarda fiziki olarak giriliyor ve her bir ders için sınavdan 35 puan almak dersten geçmek için yeterli oluyor.  AÖF Bahar döneminde kayıt yenilemesine yönelik açıklama geldi.

Açıklamada,  13 Şubat tarihinde başlayan kayıt yenileme sürecinin normal şartlarda 24 Şubat tarihinde sona ermesi gerektiği belirtilerek, bu tarihin 2 Mart tarihi mesai sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu.

 

Öte yandan, yapılan açıklamada deprem bölgesinde yaşayan açık öğretim öğrencilerine yönelik düzenleme de duyuruldu.  Alınan karara göre, deprem yaşayan illerdeki öğrencilerden bahar dönemi kayıt ücreti tahsil edilmeyecek.

 

EĞİTİME ARA MI VERİLDİ?

Deprem nedeniyle AÖS Bahar Döneminin başlayıp başlamayacağı, eğitime ara verilip verilmediği  merak ediliyor. Bu konuda bilgilendirme ise YÖK Başkanından geldi.

YÖK Başkanı’nın açıklamasına göre, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan AÖF öğrencileri, isterlerse kayıt dondurabilecek. Kayıt dondurma süresi ise azami öğretim süresinden düşülmeyecek.

Bahar dönemi eğitimlerinde bir erteleme ise söz konusu değil.  AÖF Bahar dönemi eğitimleri, canlı derslerle yine online ortamda yapılacak ve 20 Şubattan itibaren başlayacak.