27 / 04 / 2024

Apartman toplantılarına kat malikinin eşleri katılabilir!

Apartman toplantılarına kat malikinin eşleri katılabilir!

Posta Gazetesinin hukuk köşesini hazırlayan Tamer Heper, kendine yöneltilen sorulara cevap veriyor. Heper, eşlerin kat maliklerinin eşlerinin kendi yerlerine apartman toplantılarına katılabileceklerini söyledi



Kat maliki olan kişinin eşi toplantılara katılabilir mi Oy kullanabilir mi Vekalet alabilir mi E.A.

Kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda kat malikleri kurulu, adından da açıkça anlaşılacağı gibi kat maliklerinden oluşur. Kat malikleri dışında bir başkası toplantıya katılamaz, katılsa bile oy kullanamaz. Bunun içine elbette eşler de girer.

Aile içinde tapuda adı görülen kat maliki kim ise toplantıya o katılır, o oy kullanır. Vekalete gelince, kat maliki toplantıya katılamayacak ise yazılı bir vekaletname vermek kaydı ile herhangi birini vekil tayin edebilir. Vekil toplantıya katılır, oy kullanır. Bu vekil elbette eş de olabilir. Ancak bu eş toplantıya asil sıfatı ile katılmaz vekil sıfatı ile katılır. Tutanağı da vekil olarak imzalar. Şayet malik olmayan eş, vekil sıfatı olmadan yani vekaletname ibraz etmeden toplantıya katılmışsa müzakerelere iştirak edemez, oy kullanamaz. Vekaletnamenin noterden olması gerekmez yazılı olması yeterlidir.

Tamer Heper/Posta


Geri Dön