03 / 05 / 2024

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor. Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? İşte yanıtı..



Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor.


Apartman ve site kurallarına uyulmaması veya bunların dikkate alınmaması sonucunda dogan tüm hasarlardan ve ihbar zorunluluguna uyulmamasından dogan tüm zararlardan apartman sakini sorumlu tutuluyor.


Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? Apartman balkonuna çamaşır asmak yasaklanabilir mi?


Örnek kural:

"Mevcut çamasır yıkama ve kurutma mekanları veya diger ortak alanlar tüm kiracılar tarafından aynı zamanda kullanılamamaktadır. Bunun için bir kullanım düzenlemesine uyulmalıdır. 


Komsularınızın kullanımına ve kendi kullanımınıza sürekli hazır olabilmeleri için tüm cihazları ve ekipmanları lütfen özenle kullanınız. Lütfen çamasır kurutmak için geçerli olan kuralları da dikkate alınız. 


Küçük çamasırlarınızı kurutmak için istisnai olarak ortak çamasır kurutma mekanını kullanmayarak bunları balkonunuza asacak olursanız, çamasırları lütfen balkon korkulugunu asmayacak sekilde asınız."



Panjur taktırmak yasak mı?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön