27 / 04 / 2024

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat malikleri toplantısının internetten yapılıp yapılmayacağını ve nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat malikleri toplantısının internetten yapılıp yapılmayacağını ve nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Kat malikleri toplantısını WhatsApp üzerinden yapsak olur mu? Kat malikleri toplantısı daveti ile gündemi, katlara göndersek ve bu konudaki görüşlerini birer cümle ve imzaları ile alsak olur mu? Kat maliklerine telefonla ulaşsak ve konferans yolu ile toplantı düzenlesek olur mu?" sorusunu yöneltti. 

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

İşte Tamer Heper'in o soruya verdiği yanıt:

***

Evet, bugünlerde okuyucularımdan bunlar gibi inanılmaz öneriler geliyor. Çünkü ocak ayında gerçekleştirilmesi gereken olağan toplantılar pek çok binada yapılamadı. Geldik mart ayına. Şayet yönetim planında olağan toplantı için öngörülen tarih mart ayı değilse bugünlerde yapılacak olan toplantılar, artık olağanüstü toplantı anlamına geliyor.

Ancak bir türlü atlatamadığımız, hâlâ resmi açıklamalara göre günde 200’ü aşkın kişinin öldüğü bir salgının içindeyiz. Pek çok kişiyi bir odada toplayıp saatlerce görüşüp konuşmaya kimse cesaret edemiyor. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir salgın düşünülemeyeceği için buna karşı alınmış yasal bir önlem de yok.

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

***

Soru bölümünde aldığım pek çok öneri var, okuyucularımın aklına çeşit çeşit çözüm geliyor. Ancak bunların hiç biri yasal zorunluluğu karşılayacak mahiyette değil. Bunun için yerleşmiş ve kabul görmüş bir sistem olmadığından ben de bu önerilerden herhangi biri ‘kanuna uygundur’ diyemiyorum. Ancak daha önceki yazılarımda açıkladığım bir hususu tekrar etmek zorundayım. Bunun dışında yasal olarak, adli karar mercileri tarafından benimsenmiş yeni bir karar olur ise ve elime geçerse, bunu da yayınlarım.

Apartmanlarda oturanlar dikkat! Resmen açıklandı!

***

Ancak bugün için Yargıtay kararlarında da değinilen bir hususa göre, yani kat malikleri toplantısı ve yönetici seçimi, zorunluluk halinde bir müddet gecikirse mevcut yöneticinin görevi devam eder. Bu karara göre de pandemi salgınını zorunlu hal olarak kabul edip, kış sonu itibarıyla hafiflemesi ihtimaline karşı toplantının mart sonları, nisan başlarına ertelenmesinin makul olacağı görüşündeyim.

Vasi atanan kişi vasiyetname hazırlayabilir mi?

Devre mülk genel kurullarında nasıl oy kullanılır?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok ayrıntılar...


Geri Dön