Genel

Apple, dünyadaki en büyük mağazasını Londra´da açtı

Bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi Apple, dünyadaki en büyük ve 300. mağazasını Londra´nın turistik Covent Garden bölgesinde dün açtı

Açılıştan saatler önce Apple´ın her yeni ürününü piyasaya sürdüğünde görülmeye alışılan uzun kuyruklar bu mağaza önünde de oluştu. İngiliz yayın organı BBC, mağaza önündeki kuyruğun 5 bin kişiyi bulduğunu bildirdi. Kuyruğun ilk sırasında ise ABD´li bir turist vardı. İsmini açıklamayan 29 yaşındaki turist, Apple´ın Şanghay´daki mağaza açılışında da ilk sırada olduğunu söyledi. Covent Garden´daki mağaza aynı zamanda Apple´ın en son ürünü olan iPad´lerin en büyük stoğunu da içeriyor. Mağazada ayrıca Apple´dan aldıkları cihazların ayarlarını yapmak isteyen müşteriler için de bir "Kurulum Odası" yer alıyor.

Çin´den şirket  alabilir
Çinli yazılım şirketi Handseeing´den bir yönetici, Apple´ın şirketi satın almak için kendileriyle görüştüğünü açıkladı. İnternet üzerinden oynanan online oyunlar tasarlayan Handseeing´in operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Tian Bo, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bir iki ay içinde bir karar alacağız. Görüşmeler hâlâ sürüyor" dedi. Apple sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapmadı.
Milliyet