29 / 04 / 2024

Araba almak isteyenler dikkat! Satışlar durdu!

Araba almak isteyenler dikkat! Satışlar durdu!

Döviz piyasasında son günlerde görülen düşüşün ardından fiyatların düşmesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi. Galericiler bu düşüşün ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde etkisi olacağını belirtiyorlar.



Döviz kurunda meydana gelen sert düşüşün ardından ikinci el otomabil piyasası da bu durumdan olumsuz etkilendi. Galericiler bu düşüşün ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde etkisi olacağını söylüyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısından sonra yapmış olduğu açıklamalrdan sonra  döviz piyasasında sert düşüş meydana geldi. Bu düşüş öncelikle sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 10 indirim olarak yansıdı. Sıfır otomobildeki bu indirimlerin ikinci el otomobil piyasasına yansıması bekleniyor. Galericiler, olumlu yansımayı önümüzde ki günlerde göreceklerini, tahmini düşüşün ise yüzde 20 olacağını söylüyorlar.

Araba almak isteyenler dikkat! Satışlar durdu!

'Döviz düştüğünden bu yana araç satamadık'

İkinci el otomobil piyasanın durma noktasına geldiğini galerici Demirhan Akkaya, “Senenin son ayı genel olarak durgun geçer. Vatandaş da dövizde ki oynaklıktan dolayı araç alıp satmak konusunda soru işareti yaşıyor. Dövizde ki sert düşüş sıfır otomobillerde düşüşe neden oldu. Bu durum ikinci el piyasasına da olumlu yönde yansıyacaktır. Bu yansımanın ise yüzde 10 civarında yansımasını bekliyorum. Döviz düşmeden önce ayda 5 araç satıyorduk. Şimdi ise döviz düştüğünden bu yana araç satamadık” şeklinde konuştu.

Araba almak isteyenler dikkat! Satışlar durdu!

'İkinci el otomobil piyasasına kademeli olarak indirim yansıyacaktır'

İkinci el piyasasının doğal olarak yavaşladığını vurgulayan galerici Halil Nişan, “Düşüşün sebebi ise dövizin bir anda düşmesinden kaynaklı yaşanıyor. Dövizde artış yaşanırken piyasa çok hareketliydi. Şu an ise ortada bir panik var. Bu durgunluk bir iki ay sürecek gibi görünüyor. Şu anda kimsenin araç almak gibi bir telaşı yok. İkinci el otomobil piyasasına kademeli olarak indirim yansıyacaktır. Bu oran ise yüzde 20 civarında olacaktır” dedi.

Araba fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

Araba piyasasında beklenen haber geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön