Otomobil

Araba fiyatlarında yol haritası resmen çizildi! İşte araba fiyatları ile son gelişmeler

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Otomotivciler, 20 yıllık yol haritasını anlattı. İşte detaylar!Doların yükselmesi ile birlikte araba fiyatları da yükseldi

Araba fiyatları mı düşecek mi, yükselecek mi? vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Doların yükselmesi ile birlikte araba fiyatları da yükseldi.

Uzmanlar araba satın almak isteyenlere bazı önerilerde bulundu. İşte o öneriler ve araba fiyatlarındaki yol haritası…

ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Araba fiyatlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Araba fiyatları için otomotivciler 20 yıllık yeni yol haritasını çizdi. Araba fiyatların artmasına rağmen yeni bir otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşın 5 ay beklemesi gerekiyor. Uzmanlar vatandaşların otomobili yatırım amaçlı aldığını söylüyor. Araba satın almak isteyenlere uzmanlar beklememeleri için vatandaşları uyardı. Araba fiyatlarının eskiye dönmeyeceğini dile getiren uzmanlar yeni zamlar gelebileceğinin de altını çizdi.

Araba fiyatlarıyla ilgili yaşanan gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. ODD, otomotivin Türkiye ekonomisi adına stratejik bir endüstri olduğunu öne çıkarmak için çalışma başlattı. Otomotivciler 15-20 yıllık yeni yol haritasının detaylarını anlattı. Türkiye otomotivde hem üretimde hem de pazar büyüklüğü açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunuyor. Dünya üretiminden yüzde 1.6 payı olan otomotiv sektörünün hacmi 2 milyon adettir.

Dünya sıralamasında 13'üncü, Avrupa'da dördüncü sırada yer alıyor. İhracatın da lokomotifi konumunda. Pazar büyüklüğüne göre değerlendirildiğinde ise Türkiye, Avrupa'nın en çok araç satılan altıncı ülkesi. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) otomotivin Türkiye'nin stratejik sektörü olduğunu göstermek için hazırlıklara başladı. ODD'nin yeni belirlediği yol haritasını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ana amaçlarından bir tanesinin, otomotivin Türkiye ekonomisi adına stratejik bir endüstri olduğunu öne çıkarmaya çalışmak olduğunu ifade etti. Otomotivin Türkiye'de kendini kanıtlamış bir sektör olduğunun altını çizen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Türkiye, dünyada 100'den fazla ülkeye otomotiv ihracatı yapıyor. Üretim adetleri açısından Avrupa'da ilk sıralarda yer alıyoruz ve bunu ilk dörde, ilk üçe nasıl çıkarabileceğimizin planlarını yapıyoruz. Orta ve uzun süreli adımlar atarak bunu yapabiliriz. Vergilendirmenin dışında üretim teşvikleri ve finansman kaynaklarının planlanması da içinde olmak üzere 10 ile 20 yıllık yol haritamızı ortaya koymalıyız. Yatırımları cazip hale getirmek için üretimin en az yüzde 15'inin iç pazarda satılması gerekir. İşte bu yüzden iç pazarı büyütmemiz önem arz ediyor. Nüfusa ve yaş ortalamasına baktığımızda gerçek potansiyelimizin çok gerisindeyiz. ODD olarak sektörle ve kamu ile bunları paylaşacağız.”

Borsa 13-14 Temmuz’da işlem yapacak mı? Borsa bayramda kaç gün tatil 2022?

Dolar ve altın düşecek mi? İslam Memiş’ten şaşırtan uyarı!

Bankalar ne zaman açılacak? Bankalar 13-14 Temmuz açık olacak mı? Bankalar ne zaman açılıyor?