17 / 05 / 2024

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 150 arttı!

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 150 arttı!

Arabası olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Fiyatlar arttı, yeni dönem başladı. Bu yıl periyodik+kış bakım, geçen seneye göre yüzde 110, yedek parçada ortalama yüzde 150 oranında arttı. Fiyatlar ise tek tek açıklandı. Soğuk havalarda lastik kullanımı ve kış lastikleri ile ilgili kriti



Kurak ve mevsim normallerinin üstünde hava sıcaklığı otomobilde kış bakımlarını aksattı. Birçok sürücü bakım takvimini ileri bir tarihe alırken, daha evvelden satın aldığı ve servislerin depolarında tutulan kış lastiklerini de değiştirmedi.

Geçtiğimiz hafta başlayan soğuklar ise servis randevularının bir anda dolmasına sebep oldu. Uzmanlar, şubat ayı ile beraber etkisini artırması beklenen kış koşullarına karşı sürücüleri uyararak periyodik bakım, kış bakımı ve kış lastiğiyle olası kazaların önüne geçilebileceğinin altını özenle çizdi.

Bu seene periyodik + kış bakım fiyatları ise geçen yıla göre işçilikte ortalama yüzde 110, yedek parçada ortalama yüzde 150 oranında artmış vaziyette. Kış lastikleri de 2 kat daha pahalı.

İŞTE MALİYETLER

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 150 arttı!

Hürriyet'in haberine göre; servislerde bakım maliyetleri bu yıl el yakıyor. Örneğin, orta segment bir sedan olan Fiat Egea için motor yağı, filtre kiti, antifiriz, karter tapası, antifirizli cam suyu ve silecek değişimini içeren Kış Bakımı dahil periyodik bakımın fiyatı, işçilik dahil 2 bin 213 TL’yi buluyor.

Orta sınıftaki bir SUV olan Hyundai Tucson’un bakım fiyatı toplamda 2 bin 814 TL’ye ulaşırken, lüks sınıftaki araçlarda bakım faturaları muadil parçalarda 4 bin TL, orijinal parçalarda 6 bin TL’lere ulaşıyor.

Geçen yıl Fiat Egea için aynı bakım maliyetinin 750 TL, Tucson modelinde ise 1.500 TL olduğunu hatırlatan RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı, havaların mevsim normallerine dönmesiyle servislerde yoğunluğun son bir haftada iki katına çıktığını söyledi.


Geri Dön