27 / 04 / 2024

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ediyor.  Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası belli oldu. Peki En hızlı satılan ikinci el otomobil markası hangisi?



Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ederken, Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası da resmen belli oldu. İşte Indicata tarafından yapılan analiz sonucunda ortaya çıkan o sonuç...

Dünya’da yer alan habere göre en hızlı satılan ikinci el otomobil markası ile ilgili büyük bir sürpriz yok. Ülkemizde 2. eli en hızlı satılan otomobil markası, sıfır araçları da rekor üzerine rekor kıran Fiat oldu. 

Ülkemizde üretimlerin de etkisiyle fark yaratan Fiat, halen milyonlarca kişinin ilk tercihleri arasında yer alıyor.. Indicata’nın 2. el çevrim içi pazar raporundan derlemiş olduğu bilgiye göre, 2024 yılının ocak ayında çevrim içi mecralarda toplamda 354 bin 743 kurumsal ilan yayınlandı. Paylaşılan bilgilere göre geçen yıl aynı döneme göre ilan adetlerinde yüzde 9 düşüş yaşanırken, satış adetleri ise yüzde 11 artış gösterdi ve 181 bin 774 seviyelerinde kaydedildi. 

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Raporda yer alan detaylara göre 2. el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok satışı gerçekleştirilen ilk 35 markanın 249 modeline ait 417 bin 558 ilanın ay boyunca fiyat değişimleri masaya yatırılacak gerçekleştirilen analize göre, geçen ay pazarda perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0,09 düşüş gösterdi. 

Motor tipine göre bakıldığında, söz konusu pazarda geçtiğimiz ay 107 bin 404 adetle en çok dizel araçların satışı gerçekleştirildi. Dizel otomobilleri, 66 bin 866 satışla benzinli araçlar ve 5 bin 94 satışla oto gazlı araçlar izledi. Hibrit otomobil satış sayısı 1335 şeklinde olurken, 2. el elektrikli otomobil satış sayısı 1075 şeklinde oldu. 2023 yılının Ocak ayında 473 2. el elektrikli otomobil satılmıştı. Söz konusu rapora göre ayrıca geçen yılın ocak ayıyla kıyaslandığı zaman dizel araç satış payının yüzde 8 oranında düştüğü, elektrikli araçların satış payının ise yüzde 104,3 artış gösterdiği belirtildi. 

Yine açıklanan resmi rakamlara göre 2024 yılının ocak ayında toplam satışların yüzde 38,2’siyle en çok 11 yaş ve üzeri araçlar tercih edildi. 2. el çevrim içi pazarda, araçların ortalama satış hızları 45 gün şeklinde açıklandı. En çok terci edilen modeller arasında yer alan Fiat marka araçlar 38 gün ortalama satış hızıyla pazar ortalamasına göre daha hızlı bir şekilde satıldı. 2024 yılının Ocak ayında satışı gerçekleştirilen binek araçların yüzde 42,2’lik kısmını C Segmenti araçlar oluşturdu. Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığı zaman Ocak'ta E, S ve F segment araç satışlarının toplam binek araçlar içindeki payının arttığı belirtildi.

Senetlerde zaman aşımı süresi nedir?

300 bin liranın faiz getirisi rekor kırdı! 300 bin TL 3 ayda ne kadar getiri sağlıyor!

Bankalardan sıfır faizli anında kredi imkanı! 


Geri Dön