Otomobil

Araç almayı düşünenler dikkat! Piyasa bir kez daha alt üst oldu!

Sektör yetkilileri, '6+6' olarak anılan söz konusu uygulamanın fırsatçılığı engelleyeceğini belirtirken, bu sayede '2. el araç fiyatlarının da değişeceğini ifade etti.el araç satışına yönelik bir kısıtlama getirileceğini duyurması, otomobil sektörünün gündemine bomba gibi düştü

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un geçtiğimiz hafta 2. el araç satışına yönelik bir kısıtlama getirileceğini duyurması, otomobil sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Bakan Mehmet Muş, sıfır kilometre araçların satın alındıktan sonra hiç kullanılmadan daha yüksek fiyattan satılarak yaratılan fırsatçılığına engel olmak için, ikinci el otomobillere ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6000 kilometreyi geçmeden satılamama kısıtlaması getirecekleri duyurmuştu. Sektör yetkilileri, '6+6' olarak anılan söz konusu uygulamanın fırsatçılığı engelleyeceğini belirtirken, bu sayede '2. el araç fiyatlarının da değişeceğini ifade etti.

‘PİYASADA ŞU AN RAHATLAMA VAR’

satış adetlerinin yukarıya doğru çıkmasını bekliyoruz. Krediye erişim rahatladığında ve insanlar tatilden dönüp tekrar iş hayatına başladığında araba ihtiyaçlarını tekrar gündeme alacaklar. Yaz bittikten sonra biz tekrar araç satış rakamlarının yükseleceğini bekliyoruz."

Editörün Notu: Bu haber 15 Ağustos 2022, saat 23.17'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise bin 38 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir