Otomobil

Araç fiyatları düşecek mi? ÖTV düzenlemesi otomobil fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Araç fiyatları, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. ÖTV düzenlemesi de araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte ÖTV detaylarına dair detaylar!Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Cumhurbaşkanı, "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" diye yeniden düzenlendi

ÖTV oranlarına dair detaylar araç almayı düşünen kişiler tarafından araştırılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Cumhurbaşkanı, "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" diye yeniden düzenlendi.

Bu haber sonrası otomobil piyasasında ÖTV indirimi mi geliyor sorusu gündeme geldi. İşte konuya dair tüm merak edilenler...

ÖTV İNDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAK, ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Otomotiv sektörüne dair son haberleri Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Mevcut şartlarda ÖTV indirimi beklemenin gerçekçi olmadığını dile getiren Eroldu, "Benim kendi düşüncem, talebin yüksek olduğu bir ortamda ÖTV indirimi çok gerçekçi değil. Tüketici talebi düşerse bu yönde bir beklenti olabilir" şeklinde konuştu.

Eroldu, serbest piyasa için de açıklamalarda bulundu; "Türkiye’de öngörülemeyen mali politika düzenlemeleri otomotiv sanayi üzerinde sorunlar yaratıyor. Merkez Bankası’nın ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı parasal düzenlemeler, sanayicinin ve ihracatçının işlerini bir miktar zorlaştırıyor. Serbest piyasa koşullarından çok uzaklaşmamamız gerek" dedi. Yılın ilk altı ayında Türkiye'nin otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 649 bin 311 adet seviyesindeydi. Bu dönemde toplam otomotiv ihracatı adet olarak yüzde 1.2 artarak 466 bin 995 adet oldu. Ocak ile Haziran döneminde toplam pazar ise geçen yıla göre yüzde 9 azalarak 375 bin 683 adet düzeyinde gerçekleşti. Türk otomotiv sanayisinin ilk 6 aylık sonuçlarını ve otomotiv sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, sektörün yaşadığı sorunlar hakkında detayları anlattı.

ÖTV İNDİRİMİ SONRASI OTOMOTİV FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Mevcut şartlarda otomobillere uygulanan ÖTV'de indirim beklemenin gerçekçi olmadığını vurgulayan Otomotiv sektörüne dair son haberleri Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, "Benim şahsi düşüncem, talebin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda, bir de ekonomik sonuçları düşündüğümüz zaman Tüketici talebi düşerse bu yönde bir beklenti olabilir. Ama ÖTV indirimi kısa vadeli bir çözüm, iç pazarı büyütmek için genel bir bakış açısı gerekli" dedi.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Bankalar emekli promosyon savaşına girdi! İşte 7 bin TL veren promosyon veren bankalar!

Benzin ne kadar oldu? 31 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 31 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!