27 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün. Peki, MTV ek vergi ödemeleri nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...



Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2'nci taksiti için ödeme süresinde sona gelindi. Ödeme yapmayan araç sahipleri, aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek ve aracını yurt dışına çıkaramayacak, araç muayenesi yaptıramayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan son dakika duyuruda, ek MTV'nin 2'nci taksiti için ödeme süresinin bugün sona ereceği anımsatıldı.

13,2 MİLYAR LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek MTV düzenlemesi yapılmıştı. Ek MTV'nin birinci taksit ödeme süresi 6 Eylül tarihinden biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar TL gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

Düzenleme çerçevesinde ikinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona eriyor. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV nin 2 nci taksit ödemesi için son gün bugün

EK MTV NEREDEN NASIL ÖDENECEK?

Söz konusu ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

Taşıtların devir ve satış işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödemleri yapılmadığında araç muayeneleri yapılmayacağı gibi hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma ile trafikten çekme işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

EMLAK VERGİSİ İKİNCİ TAKSİT

2023 yılı Emlak Vergisi ikinci taksit ödemesi de bugün sona erecek.

Ayrıca elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

Ek MTV ödemesi, normal MTV'nin yüzde 25 ile yüzde 60 arasında artırılmış bir versiyonudur. Bu yeni düzenleme ile beraber araç sahipleri bir defaya mahsus olmak üzere ek MTV ödemek zorundadır. Ek MTV'nin miktarı, aracın motor gücüne, tipine ve yaşına bağlı olarak değişir.

Malatya Deprem Konutları'nın bir kısmı teslime hazır!

Konut ve devre mülk ilanları üzerinden ev sahiplerine ulaşan dolandırıcılardan yabancı yatırımcı tuzağı!


Geri Dön