27 / 04 / 2024

Malatya Deprem Konutları'nın bir kısmı teslime hazır!

Malatya Deprem Konutları'nın bir kısmı teslime hazır!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Malatya Deprem Konutları teslime hazır hale geldi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde ihya ve inşa çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Malatya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temelleri atılan kalıcı deprem konutlarının inşası devam ediyor.

Yine paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından Malatya’da hızla yükselen deprem konutlarına ilişkin bir video da paylaşıldı.

Söz konusu video ile yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı: “Depremden etkilenen şehirlerimizin yeniden ihya ve inşası hızla sürüyor. Malatya'daki deprem konutlarımız etaplar olarak teslime hazır hale gelmiş olup, devam eden konutlarımızın teslim aşamasına gelmesi için de çalışmalar hızla sürüyor. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli konutlarına bir an evvel kavuşturmak için gayretle çalışıyoruz.”

Malatya Deprem Konutları nın bir kısmı teslime hazır!

ŞANLIURFA'DAKİ 897 DEPREM KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDİLECEK

6 Şubat tarihinde Kahramanamraş merkezli olarak yaşanan  7'den büyük iki depremden etkilenen Şanlıurfa ilinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan kalıcı konutlardan, inşasında sona gelinen 897 konut 1 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek.

Paylaşılan bilgilere göre asrın felaketi olarak nitendirilen depremlerden etkilenen 11 şehir arasında olan Şanlıurfa'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilmesi planlanan 16 bin 782 kalıcı konut ve köy evinden temeli atılan 4 bin 469 konuttaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

YENİ SENE BAŞLAMADAN TESLİMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yine verilen detaylara göre dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan 897 adet konutun, çevre düzenlemelerinin ardından Aralık ayının sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 

Verilen bilgilere göre Merkez Eyyübiye, Karaköprü ve Birecik ilçelerinde tünel kalıp sistemiyle 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak yapılan konutların yer aldığı bölgelerde çocuk oyun ve spor alanları, otopark, yeşil alanlar ve dükkanlara da mevcut.


Geri Dön