Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Son şans 31 Ağustos’ta yürürlüğe giriyor...

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik için geri sayım başladığı kaydedildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesi, 31 Ağustos tarihine ertelendi.

Buna göre, gerçekleşecek olan yeni düzenleme kapsamında, sıfır araçlarda çarpışma önleyici sistemler ve yorgunluk algılama teknolojisi gibi gelişmiş güvenlik özelliklerinin zorunlu hale gelmesini sağlayacak. Erteleme kararı, bayilerin mevcut stoklarındaki yönetmeliğe uygun olmayan araçları bir süre daha satışa sunmalarına imkan tanıyor. Fakat, mevcut araç stoklarının hızla tüketilmesi beklendiği ifade edildi.

karar.com'da yer alan içeriğe göre; İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, ertelemenin sadece ulusal tip onayı ile üretilen araçları kapsadığını belirtti. Bu araçlar için çeşitli kampanyalar düzenlenirken, ithal edilen araçların çoğunun zaten yönetmeliğe uygun olduğunu ifade etti. Ertemel, yerli üretim bazı modellerde bu güvenlik sistemlerinin eksik olduğunu, ancak 31 Ağustos itibarı ile bu eksikliklerin giderileceğini de sözlerine de eklemiş oldu.

Fiyatlar konusunda ise otomotiv piyasasında kısa vadede bir artış beklemediklerini belirten Ertemel, olası fiyat değişimlerinin 2025’in ilk çeyreğinde gerçekleşebileceğini vurguladı. Tüketicilerin bu durumu fırsata çevirebileceğini de dile getirdiği kaydedildi.

Öte yandan, yedek parça stoklarının eritilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilen bu erteleme, özellikle çok satan modellerin satışında süre kazandıracak. Genel Güvenlik Yönetmeliği, sürüş güvenliğini artırmayı hedefleyen yeni standartlarla birlikte 31 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek. Araç sahipleri ve bayiler, bu tarihe kadar hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalara hız vermiş durumda oluyor.

Dacia Duster güncel fiyatlarını değiştirdi! Sıfır kilometrede fiyatlar ne kadar oldu?

Volkswagen Polo, Golf, Tiguan, T-Roc, Taigo, Touareg ve Variant güncel ağustos fiyatları!

Nissan Qashqai ve Juke modellerinde çılgın kampanya! Hem nakit desteği hem de sıfır faizle kredi imkanı sunuyor!