Otomobil

Araç alacaklar dikkat! Sıfır otomobil için kritik gün 31 Ağustos!

Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR II) donanımına sahip olmayan araçların satışları 31 Ağustos’ta sona eriyor. Otomobil bayileri düzenledikleri kampanyalar ve indirimlerle stokları bitirmeye çalışıyor. Kredi bulma sıkıntısı nedeniyle satış istenilen düzeye ulaşmadı. Bayiler 31 Ağustos için formül ar

Acil durum fren sistemi, geri görüş kamerası, sürücü yorgunluk algılama gibi Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR II) donanımına sahip olmayan araçların satışı 31 Ağustos’ta sona eriyor. Bayiler ciddi indirim ve kampanyalar yapsa da stokların erimediği öğrenildi. Bayiler bu tarihe dokuz gün kala mesai yapıyor. Sektör temsilcileri bayilerin elinde kalan araçlar için ikinci el formülü üzerinde durduğunu ifade ediyor.

Acil durum fren sistemi, geri görüş kamerası, sürücü yorgunluk algılama gibi Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR II) donanımına sahip olmayan sıfır araçların satışı için son gün 31 Ağustos. Bakanlıkça verilen sürenin dolmasına dolmasına 10 gün kaldı.

Kararın açıklanmasının ardından bayiler, ellerindeki eski donanımlı otomobilleri satmak için büyük indirim kampanyaları yapmaya başladı. Kampanyalarda indirimlerim yanı sıra takas desteği ve kredi destekleri sağlandı. Ancak bayiler ellerindeki stoğu henüz eritebilmiş değil.

Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zengin’in haberine göre sektör temsilcileri bakanlığın tarihte yeni bir revizyona gitmeyeceğini belirtiyor. Bu nedenle sıfır araç almayı düşünenlerin avantajlı satışlardan faydalanmak için hızlı hareket etmesi gerektiği ifade ede ediliyor.

BAYİLER ARASI SATIŞ GÜNDEMDE

Konuyla ilgili konuşan satış temsilcileri GSR II donanımı olmayan araçların satış yasağı kararının birden biri ortay çıktığı belirterek bayilerin ellerindeki araçları hızla satmaya çalıştığını söyledi. Satış için ciddi kampanyalar düzenlendiğine dikkat çeken satış temsilcileri birçok bayinin minimum kar ile araç sattığını ve satmaya devam ettiğini kaydetti. Sürenin dolmasına 10 gün kalırken sektör temsilcileri, en büyük sorunun krediye ulaşım olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Bankalar kredi musluklarını kapadı. Kalan araçların ne olacağı ile ilgili net bir bilgi yok. Sektörden aldığımız bilgiler doğrultusunda bayilerin elde kalan araçları kendi aralarında satış yapacağı ve ikinci el olarak piyasaya sürecekleri söyleniyor.”

GENEL GÜVENLİK REGÜLASYONLARI NEDİR?

Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR II) araçların standart donanımlarına çeşitli güvenlik paketlerini dâhil ederek üretim yapılmasını zorunlu kılan ve araçların daha güvenli hâle gelmesini hedefleyen düzenleme. Bu kapsamda aşağıdaki özellikleri bulunmayan araçların üretimi ve satışı 31 Ağustos’ta son bulacak.

HANGİ DONANIMLAR GEREKİYOR?

Kaza veri kaydedicisi

Acil durum fren sistemi

Sürücü yorgunluğu algılama sistemi

Geri görüş kamerası ya da park mesafe sensörü

Ani fren yapıldığında otomatik yanan flaşörler

Alkol kilidi hazırlığı

Akıllı hız yardımı ve trafik işareti algılama sistemi ile hız sabitleme

Şerit takip asistanı

Önden çarpmada yaya koruması için ‘safety glass’ özellikli ön cam

Büyük araçlarda kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemi

 

En riskli sektör inşaat. Malzeme ve işçilik fiyatları adeta kumara döndü!

Evini izinsiz günlük kiraya verenler yandı! 100 bin TL cezası var!

Balıkesir ve Afyonkarahisar’da 36 arsa ile 2 iş yeri satışa çıkarıldı!

İsmail Saymaz: Barınma ihtiyacı karşılanmadıkça kira cinayetleri devam edecek!

Deprem araştırmacısından korkutan uyarı: 6,5-7,6 arası deprem görme riskimiz oldukça yüksek!