11 / 05 / 2024

Araç sahipleri sakın kaçırmayın, cezası var! Sadece 7 gün kaldı!

Araç sahipleri sakın kaçırmayın, cezası var! Sadece 7 gün kaldı!

Araç sahiplerinin her yıl ödeme kalemlerinden biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV)  ödemesinin ilk taksidi için son gün 31 Ocak 2023. Kaçıran cezalı ödemek zorunda kalacak.



Otomobil dahil binek aracı olanlar için zorunluluk olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin ilk taksit ödeme tarihinin sona ermesine 7 gün kaldı. 1 Şubat 2023 tarihine kadar MTV ilk taksidini zamanında ödemeyen araç sahipleri, bu bedeli cezalı ödemek durumunda olacak.

2023 yılının gelişiyle birlikte MTV vergisi bedelleri de netleşirken, bu yıl motorlu taşıtlar için ödenecek olan zam oranı açıklandı. Yeniden değerleme oranı yüzde 122.93 şeklinde tespit edilen MTV bu yıl kaç TL ödeniyor? 2023 motorlu taşıtlar vergisi ne kadar?” İşte MTV’ye yönelik tüm detaylı bilgiler…

 Araç sahipleri sakın kaçırmayın, cezası var! Sadece 7 gün kaldı!

İKİNCİ TAKSİT TEMMUZDA ÖDENECEK

Aracı olanlar MTV ödemelerini iki taksit şeklinde gerçekleştiriyor. MTV’nin birinci taksidi her yıl ocak ayında, ikinci taksit ödemesi ise Temmuz içinde yapılıyor. Ocak ayında ödenmesi gereken ilk taksit 1 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında, Temmuz ayında belirlenen ikinci ödeme ise 1 Temmuz ile 31 Temmuz içinde kalan dönemde yapılabiliyor.


Geri Dön