07 / 07 / 2024

Aracı olana müjdeli haber! benzine okkalı indirim geliyor!

Aracı olana müjdeli haber! benzine okkalı indirim geliyor!

Aracı olanlara bu kez müjdeli bir haber geldi. Benzine indirim geliyor! Bu kez benzine zam değil indirim haberi geldi. Peki buna göre benzinin litre fiyatında ne kadar indirim olacak ve kaç paraya inecek?



PETROL FİYATLARI 80 DOLARIN ALTINDA

Diğer yandan Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 79,42 dolardan işlem görüyor.

Dün açılıştan sonra 81,53 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 79,65 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Varil fiyatı, bugün saat 09.32 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,29 azalan Brent petrolün fiyatı 79,42 dolar oldu.

Aracı olana müjdeli haber! benzine okkalı indirim geliyor!

Fiyatlarda yaşanan bu düşüşte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'deki ekonomik büyüme ve petrol talebine ilişkin endişeler etkili oldu.

ABD’de devam eden resesyon ve enflasyon ikilemi Fed’in para politikasına ilişkin belirsizlikleri artırırken, daha fazla faiz artışının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı ve petrol talebini sınırlayacağı endişelerini de artırıyor.

İşte bu belirsizliklerin güçlendiği piyasaların odağında ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugünkü konuşması ve perşembe günü ABD'de açıklanacak enflasyon verileri yer alıyor.

Bu gelişmelerin yanında, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'in sınırlarını uluslararası uçuşlara açması ise talepte büyüme beklentilerini destekleyerek fiyatlardaki düşüşü sınırlıyor.

Çin’de uluslararası uçuşlara 3 yıl aranın ardından tekrar başlanırken, gelecek dönemde ekonomik büyümenin hükümetin önceliği konumunda olacağına yönelik beklentiler risk iştahını artırıyor.

Ancak, ülkede vakaların artış oranının yavaşladığına yönelik haber akışına karşın sağlık sistemi üzerine düşen yükün oldukça artması ise sistemin ne kadar süre daha dayanabileceğine ilişkin soru işaretlerine neden oluyor.

Brent petrolde teknik olarak 79,76 ile 80,25 dolar aralığının direnç, 79,27 ile 78,78 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön