Otomobil

Aracı olanlar dikkat! 4 kat fazla alınacak  

KGM'nin işlettiği otoyollardan kaçak geçişlere yeni düzenleme geldi. Yeni düzenlemede 15 gün içerisinde yapılan ödemede sadece geçiş ücretinin alınması uygulaması sürecek. İşte tüm detaylar...Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz’dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerli kalacak

Bir diğer düzenleme ise 45 günlük sürenin ardından ödenmesi gereken para cezası 4 kat olacak. Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz’dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerli kalacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenlemeye gidildi. Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresinde değişiklik yapıldı.

Konuyla ilgili ayrıntıları aktaran CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram şu ifadelere yer verdi: "Kaçak geçiş ücretlerinde değişiklik yapıldı. Düzenleme Resmi Gazete’de yer aldı. Karayolları Genel Müdürlüğü işletiminde bulunan otoyollardan 5 Temmuz’da ödemesiz geçiş oldu.

Ödemesiz tarihi ödemesiz geçiş tarihini izleyen 15 gün içerisinde yapılacak ödemelerde sadece geçiş ücreti verilecek. 15 gün içinde geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari ceza kesilecek.

30 GÜN İÇERİSİNDE ÖDENİRSE FİYAT DEĞİŞECEK

15 günlük süreyi izleyen 30 günlük süre ödenmemesi halinde geçiş ücretleri ile geçiş ücretinin 1 katı tutarında idari para cezası alınacak.

Yeni düzenlemede 15 gün içerisinde yapılan ödemede sadece geçiş ücretinin alınması uygulaması sürecek. 15 günlük sürenin gecikmesi durumunda 45 güne kadar yapılacak ödemelerde geçiş ücretinin 2 katı alınacak.

 

Bir diğer düzenleme ise 45 günlük sürenin ardından ödenmesi gereken para cezası 4 kat olacak. Uygulama kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz’dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçiş ücretleri için geçerli kalacak. Geçiş ücretleriyle ilgili düzenleme Resmi Gazete’ye yer aldı.