Konut

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı? 2022 Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu?.

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Ev sahibi ve kiracıların gözü açıklanacak kira artış oranlarına çevrildi..Kira sözleşmelerini yenileyecek kiracılar ve ev sahipleri TÜİK'in duyurduğu kira artış oranları üzerinden hesaplama yapıyor

Aralık ayı kira artış oranı duyuruldu mu? 2022 Aralık ayı kira artış oranı % kaç oldu? sorularının yanıtları araştırılan konular arasında bulunuyor. Kira sözleşmelerini yenileyecek kiracılar ve ev sahipleri TÜİK'in duyurduğu kira artış oranları üzerinden hesaplama yapıyor.

ARALIK AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları 5 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 10.00 sularında TÜİK tarafından açıklayacak.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla beraber hem beş aylık enflasyon belli olacak hem de kira artış oranı belli olacak.

.

KONUTLAR İÇİN ÖNEMLİ KİRA SÖZLEŞMESİ DETAYI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu'nda Borçlar Kanunu'na eklenecek.

Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" demişti.

Selçuk Geçer'den yürekleri ağza getiren dolar tahmini!

İslam Memiş gram altın 150 lira yükselecek dedi, tarih verdi!

Numan Kurtulmuş'tan, canlı yayında asgari ücret açıklaması!