29 / 04 / 2024

Arap yatırımcıların gözü Anadolu'da!

Arap yatırımcıların gözü Anadolu'da!

Tatil için Anadolu'yu tercih eden Araplar yatırımcısını da beraberinde getiriyor. Katarlı bir firma arazi avına çıkarken, Kuveytli Mena Real Estate ise Bahja projesi için start aldı



Karadeniz ve Marmara başta olmak üzere Anadolu'ya yönelen Arap turist yatırımcısını da peşinden sürükledi. İstanbul ve yakın şehirlerde kalabalık aileleriyle uzun tatiller yapan Ortadoğulu turistlerin sayısı artınca, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların sayısında da artış yaşanıyor. İzmir, Sakarya, Bursa gibi kentlerde arazi avına çıkan Arap yatırımcılar, Sapanca ve çevresinde yeni projeler için düğmeye bastı. Bu ay Meclis'te görüşülmesi beklenen yabancıya konut alımının önünü açacak mütekabiliyet yasası öncesinde Katarlı bir yatırım şirketi bölgede büyük bir arazi alımı yaparken, Kuveyt'in en büyük emlak şirketlerinden olan Mena Real Estate ise Türkiye'de kurduğu firmayla rezidans için anlaşmaşa vardı.

21 MİLYON DOLAR

Kuveytli Mena Real Estate, Sapanca'da yapacağı 21 milyon dolarlık projeye önümüzdeki aylarda başlayacak. İstanbul'da Sinan Real Estate adlı bir şirket kuran Mena Real Estate'nin CEO'su Fuad Abdullah Al-Omar, "Bölgede yapacağımız yatırım turizm açısından büyük değer taşıyor" dedi.
Sabah/Kerim Ülker


Geri Dön