28 / 04 / 2024

Araplar Bandırma'da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor!

Araplar Bandırma'da gayrimenkul yatırımı yapmak istiyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Arap iş adamları gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor" dedi. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetiyle 9 Arap ülkesinden kente gelen 30 iş adamı, Bandırma ilçesinde yatırım olanaklarını inceledi. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya'dan gelen iş adamları, Bandırma'da yatırım yapabilecekleri alanlar hakkında bilgi edindi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, özellikle İslam ülkelerinin Türkiye'ye ilgisinin her geçen gün arttığını ifade etti. Kafaoğlu, "Benim, 'Arap turistler, Yalova, Bursa, İstanbul'a, Trabzon'a geliyor. Bize niye gelmiyor?' diye içimde uhde kalmıştı. Şimdi Balıkesir'e, 30 iş adamı geldi. Konuklar, bize 'Bu kadar güzel bir iliniz vardı da bu zamana kadar neden tanıtmadınız?' dedi." ifadesini kullandı.


Kafaoğlu, "Faslı bir iş adamı, 'Buraya yatırım yapmak istiyorum.' dedi. Bu gezilerimiz devam edecek. Gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor. Balıkesir'de başta bor madeni olmak üzere, ticaretini yaptığımız maden yataklarımızın olduğunu söyledik. Ben, bunların semeresinin gelecekte alınacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.


Geri Dön