27 / 04 / 2024

Arap ülkelerinde Türk müteahhitler önemli rol oynuyor!

Arap ülkelerinde Türk müteahhitler önemli rol oynuyor!

UNS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Osman Ünsal Arap coğrafyasında özellikle inşaat sektöründe Türk müteahhitlerin önemli rolü olduğunu söyledi.



UNS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Osman Ünsal Arap coğrafyasında özellikle inşaat sektöründe Türk müteahhitlerin önemli rolü olduğunu söyledi. Türk mimarisinin bütün Arap coğrafyasına yayıldığını, Türk firmaların birçok önemli projede görev aldığını söyledi. 


Osman Ünsal, "Özellikle altyapı, üst yapı, yol, turizm ve enerji santralleri alanında dev projeler üreten firmalarımız var. Hindistan, Çin, İngiliz ve Amerikan şirketleri ile Arap pazarında rekabet halindeyiz. Son 12 yıldır cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın girişimleri ile Arap coğrafyasında önemli projelere imza attık. Arap ülkelerinin güvenle yatırım yapacağı bir ülke haline geldik" diye belirtti. 


HER PROJEDE ETKİN GÖREV ALMALIYIZ 

Osman Ünsal, "İnşaat, gıda, tekstil ve savunma sanayinde önemli anlaşmalara imza attık. Bugün görüyoruz ki Arap coğrafyasında en itibarlı ülke olarak Türkiye ön plana çıkmaktadır. Bu sürecin temellerini daha çok güçlendireceğiz. Özellikle Arap coğrafyasında önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde turizm alanında ciddi yatıranlar olacağım tahmin ediyorum. Turizm amaçlı projelerde görev alabilecek rakipsiz tek ülke Türkiye'dir. Özellikle ülkemizin prestijinin devamı, Arap coğrafyasındaki hakimiyetimiz ve ülkemize sağlayacağı ekonomik gelir açısından Arap ülkelerindeki her projede etkin görev almalıyız. Arap ülkelerinin kalkınması, Türkiye'nin kalkınmasıdır. Hem yatırım yapacağız hem de Arap yatırımcıları ülkemize çekmek için ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz" dedi. 


Anadolu


Geri Dön