Arçelik, Akıllı Ev Asistanı geliştirdi!
Arçelik, Akıllı Ev Asistanı geliştirdiğini açıkladı. Asistan; online alışveriş yapıp yemek sipariş edecek, fatura ödeyecek, bankacılık işlemi yapabilecek, nöbetçi eczaneyi de hemen bulacak
Arçelik, Akıllı Ev Asistanı geliştirdiğini açıkladı. Asistan; online alışveriş yapıp yemek sipariş edecek, fatura ödeyecek, bankacılık işlemi yapabilecek, nöbetçi eczaneyi de hemen bulacak
Arçelik, Türkiye İnovasyon Haftası’nda ilk kez kamuoyuna sunacağı ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Akıllı Ev Asistanı’nı Arçelik’in Maslak’taki yeni İnovasyon Merkezi’nde gazetecilerle buluşturdu. ‘Akıllı Ev Asistanı’nın saniyeler içinde kullanıcı sorularını Türkçe yanıtlayacağını belirten Arçelik İnovasyon Direktörü Erkan Duysal, “Kullanıcılarımız Akıllı Ev Asistanı üzerinden online alışveriş, yemek siparişi, fatura ödeme, bankacılık işlemleri yapabilecek. Bunun yanısıra günlük hayatı kolaylaştıran pek çok bilgiye hızlı erişebilecekler. Nöbetçi eczane, en yakın Hastane gibi acil ihtiyaçların karşılanması için doğrudan kaynak olacak bu ürün ile gündemdeki haberler, vizyondaki filmler de rahatlıkla takip edilebilecek” dedi.
2017 sonunda çıkacak
İlk kez 8-10 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası’nda tanıtılacak olan ‘Akıllı Ev Asistanı’nın geliştirme çalışmaları sürüyor. Ürün, 2017 yılının sonunda mağazalarda tüketicilerle buluşacak.
Geleceği şekillendirmek için öngörüyle ilerlemenin önemine vurgu yapan Duysal, “Arçelik olarak bu büyük teknoloji akımlarında ideal aksiyon zamanını kaçırmamak için, İnovasyon Merkezi’mizi kurduk. Arçelik’i geleceğe taşımak için, inovasyon çalışmalarımız kapsamında, yenilikleri sürekli olarak takip ederken, iş süreçlerini ve iş modellerini bu yenilik ve değişim ışığında baştan değerlendiriyoruz. Müşterilerimizle yeni dijital temas noktalarını yeniden tasarlıyoruz. İnternetin hayatımıza girmesi ile birlikte, pazardaki rekabet anlayışı da değişti. Merkezimizde ana amacımız, akıllı bağlanabilir cihazlarla veriye dayalı sürdürülebilir ve tekrarlanabilir hizmet ve servis modelleri geliştirmek” dedi.
Ses tanıma özelliği
Erkan Duysal, sözlerine şöyle devam etti:
“Günümüzde, makineler arası iletişim günlük hayatımızın bir parçası. Daha önce karmaşık arayüzler veya çok tuşlu kumandalar ile bilgi erişimi sağlanırken günümüzde dokunmatik ekran ve arayüzler veya mobil uygulamalar ile bunu yapabiliyoruz. Ancak konuşma arayüzü teknolojileri bu deneyimi daha kusursuz hale getirerek insan için en rahat iletişim şekli olan sesle kontrol ve sesli etkileşimi mümkün kılıyor. Biz de, insan ve makineler arasındaki iletişimin otomatik ses tanıma ve doğal dil anlama gerekliliğinden hareketle çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. İşte bu noktada; Arçelik Akıllı Ev Asistanı’nı tasarladık. Bu teknolojiyi Arçelik olarak Türkçe geliştiriyoruz.”
Akıllı Ev Asistanı’nın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Duysal, ürün sayesinde ihtiyaç duyulan pek çok konuda hızlı bilgi erişiminin mümkün olabileceğini söyledi. Duysal, ürünün fonksiyonu hakkında şu bilgileri verdi:
Soruları yanıtlayacak
“Kullanıcılarımız Akıllı Ev Asistanı üzerinden online alışveriş, yemek siparişi, fatura ödeme, bankacılık işlemleri yapabilecek. Bunun yanısıra günlük hayatı kolaylaştıran pek çok bilgiye hızlı erişebilecekler. Nöbetçi eczane, en yakın hastane gibi acil ihtiyaçların karşılanması için, doğrudan kaynak olacak bu ürün ile gündemdeki haberler, vizyondaki filmler de rahatlıkla takip edilebilecek. Tüm bu bilgiler için ‘Akıllı Ev Asistanı’ ile konuşarak ona soru sormak yeterli olacak. Ürünümüz, otomatik ses tanıma, doğal dil anlama ve işleme teknolojisi ile söylenenleri dinleyip, anlayarak sorulan sorulara Türkçe olarak cevap verebiliyor.”
Yeni bir ekosistem yaratmak üzere tüm paydaşlarını aynı vizyonda buluşturmayı amaçlayan Arçelik, ‘Yarın’ platformunu da hayata geçirdiğini duyurdu. Arçelik, inovasyon ekibinin paydaşlarıyla birlikte hazırladığı raporların, fikirlerin ve yazıların yer aldığı ‘Yarın Dosyası’ 3 ayda bir yayınlanacak. Gelecekteki teknolojilerle ilgili öngörülerin bulunduğu dergide ilk olarak geleceğin ödeme sistemleri ve alışveriş konuları ele alınıyor.
Milliyet