04 / 05 / 2024

Ardahan'da tekstil fabrikasının inşası tamamlanıyor!

Ardahan'da tekstil fabrikasının inşası tamamlanıyor!

Ardahan Belediyesi, kentin göç problemini ortadan kaldırmak için Tekstil Fabrikası Projesi'ni hayata geçirmişti. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, projede sona yaklaşıldığını açıkladı. 



Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir tarafından hayata geçirilen Tekstil Fabrikası Projesi'nde sona gelindi. Sabah Gazetesi'nden Furkan Nehri'nin haberine göre; kentin göç problemine merhem olması beklenen proje ile ilgili açıklama yapan Başkan Demir, "14 Mayıs 2020'de Fabrika temeli atıldı. İnşaatın her aşamasında bulunduk. Arsa dahil 5 milyonluk bu yatırımı tamamen bağış yoluyla yaptırdık. Bizim için önemli olan insanlara aş iş olanağı sağlamak ve göçü durdurmaktır. Ardahan'ımıza yeni yatırımlar bağışçılar bekliyoruz" dedi.

Fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte üretim ve istihdam kapasitesinin artacağına da dile getiren Demir, "Burada amacımız Ardahan'da göçü durdurmak, insanlarımızın çalışarak evine ekmek götürmesini sağlamaktır. Bunu başaracağız. Başvuruları almaya başladık. Bir zamanlar aş, ekmek derdiyle Ardahan'dan göç edip gidenlerin şimdilerde memleketine geri döndüğü ve Tekstil Atölyesinde çalışmak için başvuru yaptığını görüyoruz. Tekstil Fabrikası, bu vatandaşlarımız için de önemli bir iş alanı olacaktır. Projemizi burada bırakmayacağız, kapasitesini arttırmak için ayrı bir gayret sarf edeceğiz. Her zaman dediğim gibi başkanlığım döneminde Ardahan'da işsiz kimse bırakmayacağız. Hedef ilçelerimi zede açılıp bu sayıyı 10 ile çarparak. 3 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

 
Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!


Geri Dön